Перепустки від Коваля міняти не потрібно

2110 0

Ми у соцмережах:

Перепустки від Коваля міняти не потрібно

Містом ширяться чутки, ніби частина перепусток, виданих на час дії комендантської години, уже недійсна. Про це нещодавно навіть перепитав один із членів Рівненського міськвиконкому, пояснивши, що зустрічає автобуси з гуманітарною допомогою з Польщі й не хоче мати проблем на блокпостах під час комендантської години. Міська рада таких перепусток не видає, а в обласній військовій адміністрації кажуть, що змін наразі не планують. Тож водіям, які раніше отримали перепустки від ОВА, хвилюватися не варто.

Олександр Поліщук, речник начальника обласної військової адміністрації:

— Перепустки для пересування під час комендантської години видає ОВА, і кожну з них особисто підписує голова Віталій Коваль після ретельної перевірки. Вони бувають двох типів: персональні — для тих, хто ходить пішки, та для транспорту, в якій вказуються марка та номер автомобіля, власник, хто ним керуватиме. Скористатися може лише та особа, яку вказано. Не може бути такого, що хтось візьме чужу перепустку — патрулі ретельно перевіряють документи. Щоб отримати такий дозвіл, установи, підприємства чи організації зверталися в ОВА з відповідним листом та переліком працівників, які претендують на перепустку.

Загалом за час воєнного стану ОВА уже видано декілька тисяч таких перепусток обох типів. Щодо терміну дії, то наразі про конкретну дату не йдеться — діятимуть, доки триває воєнний стан. Призначені перепустки саме для працівників критичної інфраструктури і тих, хто забезпечує їм доїзд на роботу. Йдеться насамперед про поліцію, рятувальників, медиків, аварійні бригади, водіїв хлібозаводів, щоб могли вчасно забрати і довезти продукти. Частину виписали для служб таксі, але перепустки отримують не усі таксисти, а лише чверть з них — якщо, наприклад, у служби 100 автомобілів, то лише 25 отримають дозвіл. Бо це потрібно не для їхнього заробітку, а тільки для того, щоб, умовно, довезли хірурга, якого терміново викликали до лікарні о 3-й ночі, або доставили пасажира в іншій подібній ситуації. Тобто перепустки, видані ОВА, діють як і раніше.

Олена РАКС.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також