Пацієнти — не свої? Біля медичних закладів у Рівному є проблеми з паркуванням автомобілів

1542 0

Ми у соцмережах:

Пацієнти — не свої? Біля медичних закладів у Рівному є проблеми з паркуванням автомобілів

До редакції «РВ» звернувся рівнянин Валентин Власюк, який проживає на вулиці Гайдамацькій, поряд з ЦПМСД «Північний» — це колишня дитяча поліклініка на вулиці Грушевського.

— Батьки, які привозять своїх дітей на огляд до лікаря на власних автомобілях, — говорить Валентин Власюк, — паркують їх на газонах поряд з поліклінікою. Колесами ті газони просто перемісили. Хоча паркуватися там не мають права — я добре знаю правила дорожнього руху, адже є полковником дорожньої поліції на пенсії, простіше кажучи, колишнім «гаішником», а зараз викладаю в автошколі. Я звертався зі скаргами і до поліції, й до керівництва поліклініки — реакції нуль. У Рівненській міськраді мені пообіцяли, що газони обгородять.

Проте якщо там справді поставлять загорожу, то люди змушені будуть ставити свої авто просто на дорозі на вулиці Гайдамацькій, яка настільки вузька, що проїзд там і так ускладнений. При цьому ЦПМСД «Північний» має власну стоянку, та вона — тільки для «своїх».

Віктор Іськів, начальник міського управління охорони здоров’я:

— Раніше ця стоянка була відкритою, проте місця там дуже мало, адже на цій території розташовані й гаражі, де знаходяться автомобілі невідкладної допомоги. Тож рівняни, паркуючи свої автомобілі, таким чином блокували виїзд з гаражів. Кілька разів траплялося, що авто невідкладної допомоги не могло виїхати на виклик, бо було заблоковане іншим автомобілем, власника якого доводилося шукати по всій поліклініці. Тож стоянку для загального користування закрили.

На запитання, де ж батькам ставити свої авто, привізши дитину в центр, п. Іськів розводить руками: «де знайдуть місце». Чиновник каже, що інші медичні заклади в Рівному мають місця для паркування: і «Ювілейний» на вулиці Макарова, і «Центральний» на Драгоманова, і дитяча міська лікарня на Чорновола. Найгірша ситуація зі стоянками — на вулицях Грушевського та Мірющенка, де знаходиться міська лікарня.

— Ситуація там насправді критична, тому що дуже великий заклад, дуже багато пацієнтів, а кількість парковочних місць обмежена, — каже Віктор Іськів. — Дуже часто «швидка» також не може виїхати на виклик, бо машини перекривають проїзд. Водії також блокують одне одного. Керівництво лікарні ініціює введення платної стоянки, як це було два роки тому. Таким чином, сподівається, зменшиться кількість автомобілів, які заїжджають на територію закладу.

Дарина Гузенкова.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також