Патрульний у Рівному збив дитину та поїхав далі, бо «не відчув моменту зіткнення» (ВІДЕО)

1159 0

Ми у соцмережах:

фото - ілюстративне

Увечері, 12 березня, у Рівному трапилася ДТП за участі правоохоронця та дитини. Вже встановлено, що винуватець автопригоди - працівник патрульної поліції, який перебував поза службою. Нині щодо нього триває розслідування. У цей же час - потерпіла дівчинка знаходиться у лікарні з переломами обох ніг.

- Вона мені сама зателефонувала і сказала: мама, підійди на пішохїідний перехід. Кажу шо таке? мене збила машина і я не чуствую ніг. Оце все шо вона мені сказала, - такий шокуючий дзвінок від своєї дитини Іванна Ліщук отримала увечері,  12 березня. Її 13-річну доньку збили на пішохідному переході, коли та перетинала дорогу на зелений сигнал світлофора, повідомляє ITV.

- Десь біля 8-ї години вечора було. Дитина переходила дорогу. Може трошки і підбігла, але.. Вона подивилася, машини вона не побачила, як вона мені розказує. А коли побачила то ніби і назад хотіла стати, але вже вона цього не пам'ятає. Коли хотілоа встати - каже я встаю, а ноги провалюються. каже я не можу, а машина поїхала далі, - додає мама потерпілої Іванна Ліщук.

Унаслідок цього інциденту дівчинка отримала переломи одразу обох ніг. З місця ДТП її доставили у травматологічне відділення обласної дитячої лікарні. Там дівчинка перебуває уже третій день. За цей час встигла пережити одну операцію. Та, за словами медиків, основне лікування ще попереду, тож щонайменше півтора місяці вона проведе у ліжку.

Відомо, що наїзд на неповнолітню здійснив патрульний поліцейський. Він був поза службою та кермував власним автомобілем. За словами мами потерпілої, після наїзду на дівчинку,  він поїхав із місця ДТП.

У свою чергу в патрульній поліції кажуть: після того, як особу водія було встановлено, він все ж прибув назад на місце автопригоди.

- Через систему безпечне місто ми встановили транспортний засіб,  встановили номерні знаки, встановили особу водія, що це наш поліцейський. Ми ж викликали його на місце події. Він прибув на місце події. Брав участь в слідчих діях, в огляді місця події, в складанні схеми ДТП Важливо зазначити що ще в ході огляду місця події він через свого адвоката намагався зв'язатися з родичами потерпілої щодо еомпенсації шкоди, яка завадна здоров'ю, - каже заступник начальника УПП в Рівненській області Андрій Ліснічук

Андрій Ліснічук додає: нині патрульного відсторонили від виконанная обов'язків. За фактом цієї події в управлінні патрульної поліції було призначено службове розслідування, і наразі воно ще триває. Разом із тим досудове розслідуваннч за фактом цієї події було розпочато і працівниками ДБР.

- Водій спершу покинув місце ДТП, адже за його словами не відчув моменту зіткнення. В процесі проведення першочергових слідчих дій, його особу було встановлено і він добровільно повернувся. За результатами освідування було встановлено що патрульний був тверезий. Наразі тривають інші слідчі дії, вивчаються відео з камер спостереження та призначено ряд експертиз. Попередня кваліфікація правопорушення - порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспортного засобу особами, які керують транспортним засобом (це ч.1 статті 286 Кримінального Кодексу України), - повідомила речниця Теруправління ДБР у м. Хмельницькому Катерина Герасімук

Мама потерпілої сподівається, що це розслідування буде справедливим та доведеним до логічного завершення, а керманич транспортного засобу, через якого її донька отримала переломи обох ніг, понесе заслужене покарання. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також