Патрульні прозвітували, скільки за місяць п'яних водіїв спіймали

692 0

Ми у соцмережах:

фото - ілюстративне

Упродовж жовтня патрульні відсторонили від керування 229 водіїв з ознаками сп’яніння

200 водіїв отримали протоколи за ч. 1 статті 130 КУпАП,(Керування у стані сп’яніння)  за що передбачено 17 000 гривень штрафу та позбавлення права керування строком на один рік.

20 водіїв вчинили таке правопорушення протягом одного року вдруге — на них інспектори склали протоколи за ч. 2 статті 130 КУпАП (Керування в стані сп’яніння, повторно протягом року), вже доведеться заплатити вдвічі більше — 34 000 грн, термін позбавлення права керування становитиме 3 роки.

Ще 7 водіїв затримали вже втретє за рік у нетверезому стані — тепер вони відповідатимуть за ч. 3 статті 130 КУпАП (Якщо особа двічі протягом року притягувалась до відповідальності) . Санкція цієї статті передбачає штраф у 51 000 гривень із позбавленням права керування транспортними засобами на 10 років.

І два водіїв отримали протоколи за ч. 4 статті 130 (Вживання алкоголю, наркотичних речовин чи лікарських препаратів до проведення відповідного огляду) КУпАП – 34000 гривень або адміністративний арешт на строк п’ятнадцять діб із позбавленням права керування 3 роки.

- У всіх випадках охоронці порядку склали відповідні адміністративні матеріали та відсторонили водіїв від керування, - повідомляє патрульна поліція Рівненщини та нагадує,Водії, сідаючи за кермо в стані сп'яніння, ви наражаєте на небезпеку не тільки себе, а й інших учасників дорожнього руху. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також