Патрульна поліція оштрафувала водія автобуса, який віз медиків у лікарню

4116 0

Ми у соцмережах:

Патрульна поліція оштрафувала водія автобуса, який віз медиків у лікарню

Інцидент трапився минулого тижня в місті Острозі. Віряни УПЦ Свято-Воскресенської парфії надали автобус на благодійній основі для перевезення медиків із сільської місцевості до Острозької райлікарні. Громада буде оскаржувати складений правоохоронцями протокол у суді.

Рівне.Голос церкви повідомляє у Фейсбуці, що за свідченнями очевидців, правоохоронці влаштували спеціальне полювання на перевізників. У поле зору патрульної поліції потрапили не лише транспортні засоби для пасажирських перевезень , а й кілька благодійно наданих автомобілів для довозу медпрацівників.

- Наш бус зупинили за двісті метрів до лікарні. На той момент у мене в салоні було 10 людей - це санітарки та медсестри Острозької ЦЛР, - розповідає водій міні-автобусу Олександр Дем’янчук. Спочатку стали перевіряти пасажирів, чи вони у масках, потім їхні посвідки, коли виявилось, що все гаразд , медиків відпустили, а мені хотіли виписати штраф у розмірі 17 тисяч гривень за те, що мій транспортний засіб не має документів для таких перевезень .

Водій пояснив , що за дозволом ще на початку карантину настоятель громади звертався в Острозьку райдержадміністрацію , власне, там і повідомили, що ніяких офіційних документів для такої благодійності не потрібно, достатньо розмістити табличку з позначкою «Спецтранспорт» .

Поліцейські ж повідомили, що офіційний дозвіл потрібно було отримати саме в них, попередньо зареєструвавшись на сайті Патрульної поліції.

Патрульні взяли до уваги некомпетентність чиновників районної адміністрації і не стали штрафувати водія . Утім продовжили далі оглядати транспортний заклад, шукаючи причину для протоколу, який почали складати.

-  Перевірили все, що можна було перевірити , зрештою їх вирок нашій громаді коштує 670 гривень,  - обурюється Олександр Дем’янчук. – Нібито в автобуса неналежний технічний стан, не вистачає ще два крісла . Я особисто займаюся цією машиною, тому впевнений , що протокол склали безпідставно і ми будемо доводити це у суді.

Громада УПЦ Свято - Воскресенської парафії міста Острога довіз медиків із сільської місцевості організувала ще на початку карантину. Щодня послугами благодійного транспорту користується 10-15 працівників Острозької ЦРЛ із сіл Лючин, Новомалин, Межиричі, Слобідка. Всі витрати на пальне та на обслуговування міні-автобуса община забезпечує у повному обсязі. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також