Парторг, виробник бетону, завгосп. Хто наступний?

3198 0

Ми у соцмережах:

Голова Рівненської облради Олександр Данильчук та голова ОДА Олексій Муляренко

Менш ніж за рік в Україні відбудуться вибори президента, відразу за ними — вибори до Верховної Ради. А ще за рік — вибори до місцевих рад. І чим ближче до виборів, тим більше новин з партійних структур. Призначення, перестановки, нові обличчя — це свідчення того, що «свято наближається» і почався відбір тих, хто забезпечуватиме потрібний результат.

Наразі вже маємо три цікаві й знакові перестановки серед партійних керівників на Рівненщині. Минулого тижня «РВ» повідомляло про те, що першими «гуртувати свої сили почала рівненська пропрезидентська команда», обравши керівником міської парторганізації Василя Харковця. Та це лише початок. Тож продовжуємо знайомити вас з новими і не дуже новими обличчями, які з’явились у політиці місцевого масштабу.

Юрій Чаборай: бетон для «Батьківщини»

Юрій Чаборай

Власник торгової марки «Inter-beton» Юрій Чаборай донині не був відомий у політичних колах. Точніше, він не був відомий як політик, а от зв’язків з політиками вистачало. Зрештою, нічого дивного з огляду на те, що його компанія чи не найбільший виробник бетону. А кілька років тому ще й з’явилась компанія «Interbeton-bud», яка зайнялася зведенням будинків з квартирами преміум-класу в Рівному і Сарнах.

Найчастіше ім’я Юрія Чаборая чи назва його компанії згадувались у ЗМІ в спортивному контексті. Адже часто фірма Чаборая виступала спонсором змагань, спортсменів чи спортивних клубів. У 2015-2017 роках компанія Чаборая була спонсором рівненського «Вереса», у 2017-2018 підтримувала футзальну команду «Кардинал». А ще не раз фінансувала поїздки на змагання спортсменів, які займаються різними єдиноборствами.

Схоже, тепер соціальний та фінансовий капітал власник компанії «Inter-beton» вирішив трансформувати у політичні дивіденди. Віднедавна Юрій Чаборай став головою Рівненської районної організації ВО «Батьківщина». І схоже, бетонний ресурс тепер працюватиме на перемогу Тимошенко у президентських перегонах і на результат біло-червоних на парламентських та місцевих виборах.

«Сірий кардинал» виходить з тіні

Валентин Кирилюк

Ім’я Валентина Кирилюка (не плутати з Валентином Королюком) широко відоме, але поки що лише у вузьких колах. З 2013 року він керує господарством Рівненської обласної ради. За цей час змінювалась влада і господарі головних кабінетів, а Валентин Кирилюк залишався головним «завгоспом» обласної влади. У чому секрет? Мабуть, у феноменальній комунікабельності й здатності домовлятись. Навіть під час революції, коли однієї влади вже не було, а іншої — ще не було. Тоді Кирилюк став тим, хто «розрулював» ситуації. Він міг знайти спільну мову як з Берташем чи Кічатим, так і з Сашком Білим чи Михайлом Кирилловим. Власне, під час революції майно і будівля облради та адміністрації залишились цілими теж багато у чому завдяки вмінню домовлятись Кирилюка. Позаочі пана Валентина називали не інакше як «сірий кардинал».

Тепер, схоже, Валентин Кирилюк вирішив вийти з тіні. Не так давно він став головою Рівненської обласної організації партії «Основа». Політичної сили, яку напряму пов’язують із Сергієм Тарутою, з котрим у Кирилюка давні й дружні стосунки. Не виключено, що вже після наступних виборів Валентин Кирилюк пересяде з крісла директора комунального підприємства «Управління майновим комплексом» Рівненської обласної ради — у крісло депутата. А поки що він забезпечуватиме рейтинг Тарути і його партії на Рівненщині.

Василь Харковець: врятувати президента

Василь Харковець

Як ми уже розповідали, нинішній керівник відділу освіти Рівненського міськвиконкому Василь Харковець має багате політичне минуле і виборчий досвід. Тож не дивно, що нещодавно він став головою Рівненської міської організації партії "Блок Петра Порошенка «Солідарність»”. Очевидно, саме він забезпечуватиме перемогу глави держави на майбутніх президентських виборах. Адже у всіх попередніх партіях, де був Харковець, він займався саме організацією виборчого процесу. Як правило, успішно. Вочевидь, саме тому він і отримав посаду керівника партійної організації.

Олексій КРИВОШЕЄВ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також