Ой у Бармацькому садочку! Там директриса напилась!

6232 0

Ми у соцмережах:

У дитсадку в Бармаках працює не тільки чоловік директорки, а й її мати та сестра

І хоча сама потім визнала, що закушувала, це не допомогло

Лікарі, яких викликали після того, як батьки дошкільнят поскаржились на те, що Наталія Гузій знаходиться нетверезою на робочому місці, зафіксували у неї сильну блювоту, яка настала внаслідок отруєння. Виходить, що міцні шлунки у вихованців дитсадка «Джерельце» — директриса отруїлась, а малим хоч би що! Врешті «відмазати» пані директорку лікарям не вдалося. Аналізи аналізами, а люди у селі, де кожен кожного знає, теж не сліпі і здатні відрізнити п’яну людину від тверезої без експертизи. Що тут відрізняти, коли діти увечері були голодні, а директриса не подавала ознак свідомого життя. Через що і злягла терміново «на лікарняний», після чого, вірогідно, буде звільнена.

Мама однієї з дітей:

— Вона була п’яна. На кухні стояли стопки, закуски, алкоголю не було. Вона була з нянею, все село бачило, як няня йшла додому, хитаючись і падаючи. Це не перша така ситуація.

Олег Ушкевич, заступник директора Рівненського центру екстреної медичної допомоги:

— Виклик на «103» надійшов близько п’ятої вечора. Телефонував чоловік жінки, яка є керівником дитсадка в Бармаках на вулиці Шкільній, 14. Він поінформував, що з його дружиною погано. Бригада «швидкої» на місці застала таку картину: жінка 37 років сидить на стільці за робочим столом і плаче, що, мовляв, з’їла недоброякісний продукт і в неї нудота, блювота та головний біль. До того ж посварилася зі своїм чоловіком. Пацієнтці виставлено діагноз харчове отруєння. Їй поставили зонд в шлунок і промили, ввели препарат, який тамує нудоту, і запропонували госпіталізацію. Вона відмовилася, і чоловік забрав її додому. Ніякої інформації щодо того, що вона випила алкоголь, немає. Алкогольне сп’яніння можна виставити лише за результатами огляду або шляхом забору крові. Лікар «швидкої» стверджувала, що запаху алкоголю не чули.

Наталя Гузій, директорка дитсадка «Джерельце»:

— На робочому місці ніхто алкоголю не пив. Я втратила свідомість. Ковіду в мене немає, але в понеділок було дуже погано, була блювота, у вівторок таке ж мала моя донька. А в середу в мене було перший раз таке, що я втратила свідомість. Чому так сталося, я не можу пояснити. Я думала, що помираю.

Юрій Шадий, начальник відділу освіти Шпанівської ОТГ:

— О 17-й годині 26 січня 2022 року від старости села Бармаки Олександра Верещука надійшла інформація про те, що на прохання батьків дошкільнят закладу він прибув до садка, де у непритомному стані перебувала керівник закладу Гузій Наталія Юріївна, з ознаками алкогольного сп'яніння. Викликано «швидку», дітей батьки забрали.

27 січня о 8.50 я як керівник відділу освіти прибув до старостату села Бармаки, де провів зустріч зі старостою та батьками. На зустрічі батьки передали офіційний лист про порушення з боку Гузій та ними складений акт про ознаки вживання алкоголю. Керівниця садка зранку 27 січня пішла на лікарняний. Об 11-й годині на підставі звернення батьків мною був підписаний наказ про створення комісії для проведення службового розслідування. О 12-й годині комісія у складі фахівців відділу, керівника методичного об'єднання та юриста сільської ради виїхали до Бармаків.

У ході роботи комісії було перевірено факти, вказані батьками у заяві, та отримано пояснення від пані Гузій та працівників закладу. Керівник закладу у поясненні заперечувала факт вживання алкоголю та посилалася на гіпертонічний криз, котрий, з її слів, зафіксувала «швидка».

28 січня Наталія Гузій зареєструвала заяву про звільнення з 31 січня. За пропозиціями комісії, керівника може бути притягнуто до дисциплінарної відповідальності з подальшим звільненням згідно з поданою заявою після завершення лікарняного з 31 січня.

Досі офіційних скарг на роботу керівника закладу до відділу освіти не надходило, лише звернення від батьків щодо матеріально-технічного забезпечення.

Дарина Гузенкова.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також