Острозька влада відкрита до людей наполовину

1273 0

Ми у соцмережах:

Острозька влада відкрита до людей наполовину

В Острозькій міській раді презентували результати моніторингу «Місцевий індекс прав людини». За результатами дослідження, місто має показник дотримання прав людини на рівні 49%.

До складу моніторингової групи входили представники Української Гельсінської спілки з прав людини та консультанти юридичної клініки «Pro Bono» Національного університету «Острозька академія».

 До уваги брали дев’ять показників: безпеку громади, стан навколишнього середовища, охорону здоров’я, рівень життя, освіту та культурний розвиток, соціальний захист для вразливих категорій, умови праці, право на інформацію, відкритість місцевої влади до громади та ЗМІ, наявність  гарячої лінії, співпрацю з правоохоронними органами.

Серед позитивних аспектів діяльності Острозької міськради назвали відкритість місцевої влади та готовність співпрацювати, зокрема щодо регулювання чисельності безпритульних тварин.

Також відзначили активну діяльність у сфері освіти та культурного розвитку, захисту довкілля та створення комфортного простору. А ще – стимулювання місцевого бізнесу за рахунок встановлення пільгових податкових ставок та підтримка підприємництва.

- Але варто забезпечити доступ до медичних, соціальних та адміністративних послуг шляхом покращення мережі громадського транспорту, – зазначила Марія Цип’ящук, учасниця моніторингової групи та координаторка громадської приймальні УГСПЛ у Рівному.

Із детальними результатами моніторингу можна ознайомитися на сайті «Місцевого індексу прав людини».

Проект реалізовували в рамках грантової програми «Громадський моніторинг органів місцевого самоврядування задля кращого дотримання прав людини». Це частина всеукраїнської програми «Національний індекс прав людини», моніторинг вже проводили у 19 містах, повідомила РВ Вікторія Назарук.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також