Особливості складу та облаштування стяжки для теплої підлоги

817 0

Ми у соцмережах:

Особливості складу та облаштування стяжки для теплої підлоги

Тепла підлога - це спосіб зробити умови проживання в будинку більш комфортними. Особливо це стосується приміщень, які знаходяться на першому поверсі, або в приватних будинках, де під підлогою знаходиться підвал або фундамент. При використанні електричних нагрівачів, температура в приміщенні може підніматися до високих значень, але підлога буде залишатися холодною, поглинаючи значну кількість тепла.

Етапи облаштування стяжки для теплої підлоги 

Під час облаштування теплої підлоги, використовуються кілька технік, від яких залежить вибір будівельних матеріалів. Одним з основних моментів, при облаштуванні теплої підлоги, вважається стяжка. Це покриття, яке укладається зверху на нагрівальну систему. У більшості випадків, при необхідності вирівнювання підлоги, використовують суміш Polimin, яку укладають в кілька етапів.  

Етапи облаштування стяжки для теплої підлоги: 

♦ На початковому етапі проводять чорнові роботи, основне призначення яких - це вирівняти поверхню, усунути дефекти попереднього покриття.  

♦ Тільки після того, як поверхня буде відносно рівною, здійснюється укладання системи теплої підлоги. Це може бути кабель або водна система. Далі здійснюється другий етап стяжки.  

♦ Товщина стяжки при облаштуванні теплої підлоги становить 3-5 см. Така товщина обумовлена особливостями прогрівання поверхні.  

♦ Якщо товщина стяжки буде менше 3 см, то нагріватися буде оздоблювальний матеріал. Це призведе до швидкого розтріскування клею, а також виходу з ладу покриття. Лінолеум та ламінат стануть непридатними.  

♦ Необхідно, щоб грівся не оздоблювальний матеріал, не керамограніт з ламінатом, а сама стяжка, тобто цементний шар.  

Особливості складу стяжки для теплої підлоги 

Оптимальна товщина - це 5 см. Не можна перевищувати значення товщини. В такому випадку нагріватися буде внутрішня частина підлоги, але тепло не буде доходити до поверхні. Таким чином прогрівання буде здійснюватися за принципом зебри, тобто смугами. 

Стяжка, яка укладається на теплу підлогу, відрізняється від класичної суміші деякими особливостями в своєму складі. На відміну від звичайних цементних сумішей, які використовуються для попереднього вирівнювання, продукти для теплої підлоги містять в своєму складі значну кількість пластифікаторів. Вони необхідні, щоб шар суміші не реагував на перепади температури. Велика кількість пластифікаторів забезпечує коливання товщини стяжки.  

Однією з кращих вважається будівельна суміш polimin, яка містить в своєму складі велику кількість пластифікаторів. Це забезпечує стійкість покриття, а також покращує вирівнювання поверхні.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також