Оплата за проїзд – карткою ПриватБанку

2425 1

Ми у соцмережах:

директор Північно-Західного РУ ПриватБанку Юрій Войтенко

Уже наступного року міська влада Рівного збирається запровадити «електронний квиток» в громадському транспорті. Наразі розглядає майже десять пропозицій від різних компаній щодо його розробки. Одна з найцікавіших – авторства «ПриватБанку». Свої концептуальні напрацювання банк представив під час організованого місцевою владою форуму «Впровадження автоматизованої системи обліку оплати проїзду в міському пасажирському транспорті».

Запропонована банком система автоматизованого обліку пасажирів передбачає використання валідаторів різної модифікації, оплату за допомогою QR-коду, оплату в транспорті по геоданих (в мобільному додатку Приват24 за допомогою GPS-трекерів), облік пільгових категорій та прозору та зрозумілу систему обліку проведених операції.

Система також не прив’язує пасажира до якоїсь додаткової картки. До оплати приймається будь-яка платіжна картка будь-якого банку України та світу.

- Наша головна перевага – місту не потрібні жодні витрати на додаткове обладнання, - розповів директор Північно-Західного РУ «ПриватБанку» Юрій Войтенко. – Ми беремо на себе витрати з виготовлення, розміщення стікерів з QR-кодом та проведення навчань контролерів. Крім того, користуватися такою технологією зможуть і клієнти-власники карток інших банків. Потрібно лише встановити Приват24 на смартфон і додати туди картку нашого банку. Банківська комісія за використання коду відсутня, пасажири оплачують тільки вартість квитка. Електронний квиток не витісняє інші способи оплати за проїзд, а додає зручності прихильникам технологій і базготівкових розрахунків. Паралельно можуть діяти Е-картка чи стандартний квиток.

QR-код надає перевізникам змогу здійснювати повний контроль за кількістю пасажирів, категоріями (пільговики чи ні), якістю обслуговування на маршруті (зворотній зв’язок з пасажирами через SMS-опитування).

Нагадуємо, спробувати технологію безконтактної оплати за проїзд вже змогли мешканці 12 міст України: Львова, Херсона, Дніпра, Івано-Франківська, Чернігова, Конотопа, Білої Церкви, Сум, Запоріжжя, Хмельницького, Черкас та Олександрії. З початку 2018 року електронними квитками в міському транспорті за технологією QR-кодів оплатили поїздки понад 435 тисяч українців. 

@


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також