Опікуни, піклувальники та прийомні батьки отримають посвідчення для безкоштовного проїзду в автобусах

666 0

Ми у соцмережах:

Опікуни, піклувальники та прийомні батьки отримають посвідчення для безкоштовного проїзду в автобусах

Такий проєкт рішення виконавчого комітету «Про безплатний проїзд опікунів, піклувальників, прийомних батьків міським транспортом» ініціювала служба у справах дітей Костопільської міської ради із нагоди відзначення в Україні 30 вересня Дня усиновлення. Така ініціатива на теренах Рівненського району вперше набрала позитивного результату і поки що – єдина.

22 вересня із метою популяризації сімейних форм виховання дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, поліпшення соціального захисту та матеріального стану сімей опікунів, піклувальників, прийомних батьків, із нагоди відзначення Дня усиновлення в Україні, члени виконавчого комітету на чолі з міським головою Євгенієм ДЕНИСЮКОМ одноголосно підтримали проєкт рішення.

«Турбота про дітей, які не мають батьків, - пріоритетне завдання Костопільської громади, і допомога сім’ям, які взяли їх на виховання, – наш обов’язок», - наголосив Євгеній Денисюк.

За словами начальника служби у справах дітей міської ради Оксани Козлюк, одним із основних завдань, які стоять перед службою, є влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування до сімейних форм виховання.
Такими формами є: усиновлення, влаштування дітей під опіку/піклування громадян, влаштування дітей в прийомні сім’ї та дитячі будинки сімейного типу.

Нині на обліку перебуває 70 дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, із них 69 дітей виховуються у сім’ях 44 опікунів, піклувальників. На території громади функціонує 4 прийомні сім’ї, які виховують 9 дітей цієї категорії.
Право на безкоштовний проїзд міським транспортом за наявністю посвідчення матимуть опікуни, піклувальники та 8 прийомних батьків, повідомляє Костопільська міська рада.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також