Обвинуваченого у серії зґвалтувань у Рівному взяли під варту

845 0

Ми у соцмережах:

Обвинуваченого у серії зґвалтувань у Рівному взяли під варту

У Рівному обвинуваченого у серії зґвалтувань взяли під варту на 60 діб. До ізолятора тимчасового тримання чоловіка забрали з зали суду. До того він знаходився під домашнім арештом.

У Рівненському міському суді 27 квітня змінили запобіжний захід обвинуваченому у серії зґвалтувань. Суд вирішив відправити його не в СІЗО, а у поліцейський ізолятор тимчасового тримання. Туди його забрали з зали суду щонайменше на два місяці.

Суспільне повідомляє: засідання відбувалося у закритому режимі. Біля будівлі суду під час засідання знаходилося кілька десятків рівнян, деякі з них – з піротехнікою. Вони прийшли підтримати потерпілих.

Сергій прийшов до стін суду на акцію в підтримку жінок, які проходять як потерпілі у справі про серію зґвалтувань. Він вважає, що справу хочуть затягнути задля зменшення резонансу.

"Ми підтримуємо цю акцію, адже жінки і кожен громадянин України повинен відчувати, що в нас діють закони, що вони є захищеними. За свої проступки, кожна людина повинна розуміти, що настає юридична відповідальність. І суд – це та інстанція, яка має бути в першу чергу чесною і відкритою", – розповів рівнянин Сергій.

Ольга Самкевич – одна із шести жінок, на яку напали. Їй вдалося втекти від нападника. Вона розповіла, що справу почнуть розглядати з наступного засідання.

"У нас змінився суддя, його прізвище Рогозін. Він розглядав раніше клопотання про відвід судді Крижової. Я його вже бачила", – розповіла Суспільному Ольга Самкевич.

Під вартою обвинувачений буде знаходитися до 27-го червня, – уточнив адвокат потерпілих Олег Савич.

"Суд прислухався та частково задовольнив клопотання обвинуваченого, оскільки він хвилювався за своє життя й здоров'я. Він просив, щоб його супроводжували правоохоронці до суду й назад. Дана особа тепер буде дійсно супроводжуватись", – сказав Олег Савич.

Що відомо
Повідомлення про зґвалтування на території гідропарку у Рівному почали надходити із 2013 року. Поліцейські встановили особу підозрюваного та затримали його у серпні 2019-го. Тоді його взяли під варту.
У поліції казали, що на співпрацю зі слідством він не йшов та вини не визнавав. А наприкінці 2020-го року суд відпустив чоловіка під домашній арешт. Його обвинувачують у чотирьох зґвалтуваннях та двох замахах на такий злочин.
Після судового засідання у понеділок, 15 березня, обвинувачений заявив, що винним себе не вважає. Його авто закидали яйцями. Адвокат коментувати цю справу журналістам відмовлявся.
У Рівному під міським судом збиралась акція у підтримку жінок, які проходять як потерпілі у справі про серію зґвалтувань. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також