Обрізування нігтів — справа делікатна

385 0

Ми у соцмережах:

Обрізування нігтів — справа делікатна

Обрізуванню нігтів на ногах необхідно приділяти особливу увагу, адже саме вони найбільше схильні до вростання. Цьому сприяють тісне або незручне взуття, грибкові ураження, травми пальців.

Нігті на ногах в рази товщі, ніж на пальцях рук. Отже, варто розпарити їх перед обробкою. Опустіь ноги у теплу воду з додаванням рідкого мила, морської солі, соди, лимонного соку або лікувальних трав. Ретельно витерши їх рушником, можна зрізати надлишки нігтів.

Можна робити це, використовуючи манікюрні ножиці, комусь зручніше буде працювати кусачками. По можливості слід підстригати нігтьові пластинки по рівній прямій лінії, уникаючи будь-яких заокруглень. Буває, що у деяких людей форма нігтів просто не дозволяє зробити такий зріз. В такому випадку необхідно обрізувати ніготь прямо по кромці, за його природною формою. Також не рекомендується стригти нігті занадто глибоко (залишають близько 1 мм), а тим більше збоку. Обрізати слід від одного краю до іншого невеликими поступальними рухами. Після обрізування слід обробити краї пилкою.

Якщо дотримуватися цих правил, то не відчуєте на собі, що таке врослий ніготь на великому пальці. Але якщо все-таки ніготь почав вростати — відразу ж зверніться до спеціаліста-подолога.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також