Обіцянки стають «гарячішими»

2485 0

Ми у соцмережах:

Обіцянки стають «гарячішими»

Минуло понад два роки з того часу, як міський голова Рівного урочисто пообіцяв здійснити реконструкцію стадіону «Авангард». За цей час не було виконано ще жодних (!) робіт, а вся «реконструкція» полягає у чергових обіцянках Володимира Хомка. На останньому засіданні міськвиконкому прозвучала чергова обіцянка – розпочати роботу вже за два місяці. За цей час за конкурсом має визначитись виконавець робіт. Експертиза проекту, відсутністю якої досі пояснювали затримку реконструкції, ніби вже завершилася.

Цій інформації навряд чи варто дуже радіти – прозвучали нові деталі, про які раніше Хомко не казав. Те, що вартість робіт, яка на початку становила 100 мільйонів, а тепер «попередньо» становить 212 мільйонів, нікого не здивувало. Ми ще торік попереджали, що менш ніж за 300 мільйонів стадіон будувати не будуть. Цікаво інше – міський голова сказав про підготовку документів до Державного фонду регіонального розвитку, який, як виявляється, і має фінансувати більшу частину реконструкції «Авангарду». Це схоже на історію з табло стадіону, яке Хомко урочисто відкривав два роки тому. А потім виявилося, що це табло просто у когось ненадовго позичили.

Отож наступною причиною відсутності робіт з реконструкції, скоріше за все, будуть проблеми з тим самим Державним фондом регіонального розвитку, про який раніше Хомко не згадував. Якщо простіше – коштів, потрібних на реконструкцію стадіону, у міста або немає, що суперечить попереднім заявам міського голови, або цих грошей на стадіон ніхто не дасть. Нехай «дядя» (Державний фонд регіонального розвитку) платить. Нижче подаємо текст чергової «стадіонної» обіцянки і засікаємо два місяці. 14 жовтня перевіримо.

Володимир Хомко, міський голова Рівного:

— Ми отримали готовий проект стадіону.Всі експертизи готові й підписані усіма інстанціями. УКБ оголосило конкурс на будівництво стадіону, вартість якого буде попередньо 212 мільйонів. Я не думаю, що це - остаточний варіант. Тому що будуть вноситися у процесі будівництва зміни. Будівництво відбуватиметься у чотири черги. Фірма повинна мати хорошу репутацію, володіти обіговими коштами, мати грамотних працівників, які мають досвід таких робіт і відповідну техніку. Такої фірми, щоб було тільки прізвище, і далі все - на субпідряді, нам не потрібно. Бо дуже важливий об’єкт.

Галина КОТУЛЬСЬКА.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також