Обговорять перспективи ринку меду

1200 0

Ми у соцмережах:

Обговорять перспективи ринку меду

У п’ятницю, 20 квітня, у Рівному відбудеться круглий стіл «Ринок виробництва меду: від традицій до світового експорту».

Учасники заходи обговорять та напрацюють пропозиції із врегулювання проблем у галузі виробництва меду.

Україна входить в шістку найбільших виробників меду в світі та щороку забезпечує до 5% світового виробництва. Бджільництво має величезний експортний потенціал, а також є галуззю, що сприяє розвитку малого та середнього бізнесу в сільській місцевості. Але український ринок є переважно «сірим», де лише 2% меду виробляється зареєстрованими суб’єктами господарювання. Профільний закон має низку недоліків та не охоплює всіх аспектів регулювання, необхідних для повноцінного розвитку ринку.

Як створити систему повноцінного обліку та простежуваності на ринку меду? Що необхідно для встановлення прозорих правил виходу на ринок? Як запровадити правові механізми взаємодії та принципи добросусідства між агровиробниками та бджолярами? Які регуляторні зміни потрібні ринку? Чи дозволить гармонізація українського законодавства зі стандартами ЄС збільшити експорт української продукції?

У заході планується участь: Ігор Тимошенко, заступник голови Рівненської обласної державної адміністрації, Джошуа Бадах, Ключовий експерт, EU4Business | FORBIZ, Микола Мороз, генеральний директор Директорату безпечності та якості харчової продукції, Мінагрополітики, Олександр Лозовицький, начальник відділу міжнародної інтеграції в сфері технічного регулювання, санітарних та фітосанітарних заходів в АПК, Мінагрополітики, Володимир Лазарчук, начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Рівненській області, Віталій Самсон, завідувач Сектору ДРС у Рівненській області, Андрій Заблоцький, керівник сектору «Сільське господарство» BRDO, представники бізнесу і громадськості, офіс ефективного регулювання (BRDO) провів системний перегляд якості регулювання ринку та представив результати у аналітичному дослідженні – Зеленій Книзі, що стане предметом дискусії під час круглого столу.

Місце проведення: приміщення Рівненської ОДА, 201 аудиторія (м. Рівне, майдан Просвіти, 1). Реєстрація розпочинається о 14.30 год. Початок заходу – 15.00.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також