Нове авто — тресту, бо директорка багато їздить

2656 0

Ми у соцмережах:

Нове авто — тресту, бо директорка багато їздить

Незабаром Ірина Савчук, керівниця тресту зеленого господарства, пересяде на новий службовий автомобіль — «Hyndai Elantra», на який витратять півмільйона гривень. Куплять авто за власні кошти комунального підприємства, які воно заробило за сезон, продаючи всіляку рослинність.

Ірина Савчук, керівниця тресту зеленого господарства:

У сезон озеленення я дуже багато наїжджаю містом. Фактично на роботі у кабінеті я буваю вранці до 10-ї години та ввечері, щоб підписати документи. У Рівному в сезон працює вісім бригад, і їх потрібно контролювати. Адже наші працівники займаються і покосами, і висадженням квітів, і доглядом за деревами. Окрім обов’язкових бюджетних замовлень, є ще й приватні. Нашому старому легковому автомобілю більше 20 років. Його дуже важко ремонтувати. До того ж, цей ремонт — дорогий. Дешевше придбати новий автомобіль.

Володимир Хомко, міський голова:

— Авто, на якому я їжджу, близько 12 років. Однак я собі новий автомобіль не купую, бо Савчук він більш потрібний. Ніхто у нас так багато не їздить, як вона.

Міський голова користується автомобілем «Toyota Camri» 2007 року випуску, який йому дістався у спадок від попереднього міського голови. Його нинішня вартість на авторинку становить близько 10 тисяч доларів.

Загалом весь автопарк виконавчого комітету міської ради налічує сім автомобілів: п’ять власних і два чиновники орендують. На орендованих «Skoda Oktavia Tour» (7,5 тис. дол.) та «Volkswagen Passat» (13 тис. дол.) пересувається заступник міського голови Сергій Васильчук та секретар міської ради Сергій Паладійчук. За головним комунальником міста Олексієм Хмилецьким закріплена «Skoda Super B» (6,5 тис. дол.) 2003 року випуску. Заступник з гуманітарних питань Галина Кульчинська використовує «Daewoo Lanos» (3,7 тис. дол.), який виготовили 15 років тому. Ще два автомобілі — ГАЗ-2110 (2 тис. дол.) та «Volkswagen Transporter» (6 тис. дол.) — використовують начальник міського управління з питань надзвичайних ситуацій Руслан Демуров та керуючий справами виконкому Петро Середюк. Разом усі автомобілі споживають в місяць 1 800 літрів бензину. Загалом на пальне з бюджету Рівного цьогоріч витратять 720 тисяч гривень.

Петро Середюк, керуючий справами виконкому:

Автомобільний парк у нас скромненький. Буває, що порушувалося питання, щоб придбати нові автомобілі, але грошей завжди не вистачало. Навіть тоді, коли є перевиконання бюджету, то першочергово ремонтують дороги та фінансують інші речі. Загалом уже так склалося, що автомобілі їздять до останнього.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також