Неплатників аліментів звільнятимуть з державної служби

1702 0

Ми у соцмережах:

Неплатників аліментів звільнятимуть з державної служби

З початку року завдяки новому законодавству неплатники аліментів у країні виплатили 1,1 млрд грн боргів своїм дітям. Про це під час засідання оперативного штабу повідомив міністр юстиції Павло Петренко.

«118 тисяч неплатників позбавили права виїжджати за межі України. Понад 119 тисяч боржників обмежили у праві користуватися автомобілем, зброєю та полювати», - наголосив очільник Мін’юсту, повідомляє його прес-служба.

За словами Павла Петренка, державні виконавці активно використовують новий засіб примусу – суспільно корисні роботи. Наразі співробітники органів ДВС склали майже 14 тисяч відповідних протоколів.

«Окрім цього, 8,7 тисяч боржників оголошено у розшук», - додав міністр юстиції. 

Він зауважив, що після початку дії нового закону обсяг повернутої заборгованості зріс по всій країні. Рекордсменом стала прифронтова Луганщина, де збори зросли в 11 разів. Окрім Луганської області, у лідерах - Вінниччина, Сумщина, Львівщина та Івано-Франківщина.

 «Ми робимо ставку на економічні санкції. Не платити аліменти має бути не вигідно. Тож якщо заборгованість перевищує один рік, на суму боргу нараховується пеня в 20%. Якщо заборгованість перевищить два роки, переплата сягне 30%. А тим, хто не платить три роки й більше, доведеться заплатити додаткові 50% від суми боргу», - заявив Петренко.

Також серед новацій – потреба для претендентів на керівні державні посади надавати довідку про відсутність боргу та можливість звільнення з держслужби неплатників, які забули про своїх дітей більш ніж на 12 місяців.

«Це нововведення примусить неплатників, які роками ховалися за депутатськими значками чи посвідченнями держорганів, виплатити заборговане», - заявив Міністр юстиції.

Також передбачене збільшення мінімальної суми виплат на дитину, автоматичний арешт коштів боржників, притягнення до кримінальної відповідальності осіб, які ухиляються від виконання суспільно корисних робіт, звільнення дітей від обов’язку утримувати непрацездатних батька або матері у випадку несплати останніми аліментів понад три роки та низка інших новацій.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також