Не зливайте воду з батарей! - просять рівненські тепловики

1409 0

Ми у соцмережах:

Не зливайте воду з батарей! - просять рівненські тепловики

На те є причина.

Чому цього робити не треба, пояснили у "Рівнетеплоенерго":
 
- Трапляється так, що часом мешканці зливають теплоносій з мережі, чомусь вважаючи, що зливши не достатньо теплу воду, швидше зʼявиться гаряча. Але це помилка, яка несе збитки. Оскільки для підтримання тиску в системі туди докачується ХОЛОДНА вода. Яку ще треба нагріти, витративши час і паливо. Що в свою чергу впливає на витрати.
 
Останнім часом все частіше фіксуються факти самовільного зливу теплоносія в житлових будинках. Це в призводить до нестабільної роботи котелень, що проявляється в порушенні гідравлічного режиму. У деяких випадках - до тимчасової зупинки котельні.
 
Такі випадки наносять додаткові фінансові збитки підприємству, збільшуючи собівартість 1 м3 хімочищеної гарячої води, яка зараз становить 197, грн.
 
Варто знати, що самовільне злиття теплоносія може кваліфікуватись як адміністративні правопорушення. Тому при виявленні самовільного зливу теплоносія, підприємство буде вимушене звертатись до правоохоронних органів для фіксації даних фактів та притягнення винних осіб до адміністративної відповідальності та компенсації нанесених збитків.
 
В разі виникнення проблем з теплопостачанням, температурним режимом: звертайтесь до «Рівнетеплоенерго», голів ОСББ та управлінських компаній.
 
Сподіваємось на розуміння рівнян та відповідальне ставлення.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також