Не залишайте ключі у дверях на ніч!

2112 0

Ми у соцмережах:

Не залишайте ключі у дверях на ніч!

Дехто досі вважає, що ключ, залишений на ніч у замковій щілині, може захистити від злодіїв, особливо якщо його не провернути до кінця. Чи справді це може зупинити злодія?

Фахівці радять: спочатку визначте, якого типу ваш замок — якщо в ньому фрикційний циліндр або є аварійна функція, то двері можна відкрити, навіть якщо з іншого боку є другий ключ.

А якщо у вас інший тип механізму? Багато людей вважають, що посилять свою безпеку, якщо не до кінця провернуть ключ, залишаючи його перпендикулярно потрібній позиції. Але, виявляється, це лише може полегшити завдання досвідченому грабіжникові. Хоча він не зможе виштовхнути ключ, до кінця повернути його в потрібну сторону за допомогою спеціальних приладів буде дуже легко. Особливу небезпеку представляють замки з поворотними відсіченими втулками, які іноді примудряються розкрити навіть викруткою.

Якщо ж ваш ключ зламався в замку, це може бути сигналом, що ваш будинок зацікавив злодіїв і потрібно бути більш пильними. Також це може вказувати на те, що в це житло вже проникали, але пограбувати не змогли.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також