Найпопулярніше ім`я дитини у Великобританії — Мухаммед

1830 0

Ми у соцмережах:

Найпопулярніше ім`я дитини у Великобританії — Мухаммед

Щороку портал про дітей "BabyCentre" складає список найпопулярніших імен для немовлят у Великобританії. За результатами цього можна судити про те, як змінюється національний склад країни, а також які зірки естради були популярними в англійських батьків цього року.

У 2014 році перше місце посіло ім'я Мухаммед, тоді як минулого року воно було на 27-му місці. Другим за популярністю ім'ям стало Олівер, яке торік очолювало список найпопулярніших імен для хлопчиків. На третьому місці — ім'я Джек, яке втратило порівняно з 2013 роком одну позицію. Крім того, серед найоригінальніших імен для хлопчиків траплялися: Принц (Prince), Король (King) і Юніор (Junior).

Хіт-парад жіночих імен цього року очолило ім'я Софія, перемістившись сюди з третього місця. Друге за популярністю, як і рік тому, посідає ім'я Емілі. На третьому місці — Лілу, у той час як рік тому цей рядок займала Олівія. Головний редактор "BabyCentre" Сара Редшо зазначає, що щороку в списку з'являється все більше арабських імен, а цього року додався значний відсоток індійських. На цьому тлі раніше популярні імена Гаррі та Вільям все далі відступають в кінець рейтингу.

Втім, свій відбиток на імена майбутніх поколінь накладає і масова культура. Щороку ім'я чергової зірки естради чи кіноіндустрії раптово з'являється на слуху і зазвичай також швидко зникає. Нагадаємо, що в 2006 році ім'я пророка Мухаммеда було другим за популярністю в Сполученому Королівстві. А в 2010 році воно стало найпопулярнішим серед новонароджених хлопчиків у Великобританії. Втім, Мухаммед популярний не тільки в Англії, але і в Норвегії. До таких висновків, опрацювавши дані за 2013 рік, дійшло Норвезьке бюро статистики. До цього чотири роки поспіль ім'я пророка було найпопулярнішим серед дітей в норвезькій столиці. Другим за популярністю виявилося ім'я Ян, а замикає трійку лідерів Пер (аналог імен Петро, Пітер і П'єр).


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також