Насос для басейну: як вибрати та користуватися

385 0

Ми у соцмережах:

Насос для басейну: як вибрати та користуватися

Водний насос є важливим елементом обладнання для басейну. За допомогою цього пристрою вода подається на очищення, створюються водні ефекти в басейні, вносяться хімічні засоби та ін. Щоб вибрати насос для басейнів, необхідно уточнити його призначення.

Види водних насосів

Залежно від функцій, що виконуються, насоси для басейну діляться на кілька видів. Основні з них – це:

  • Насоси для фільтрації
  • Насоси для водопостачання
  • Насоси для атракціонів та підводної течії
  • Дренажні насоси

Насоси для фільтрації

Фільтри очищають воду від нерозчинних органічних та неорганічних забруднень. Роботу фільтрів забезпечують насоси, які утворюють циркуляцію води. Вода потрапляє у фільтр, там очищається та знову повертається до басейну.

Для очищення води у приватних басейнах об’ємом до 28 м³ чудово підходить насос Kripsol Ondina OK33 (220 В, 7 м³/год, 0.33 HP) від іспанського виробника. Пристрій оснащений префільтром – ємністю для первинного очищення від грубих забруднень. Насос має продуктивність 7 м³/год при висоті водного стовпа 8 м. Пристрій також працює однаково ефективно в солоній та морській воді.

Насоси для водопостачання

Цей тип насосів застосовується для подачі та перекачування чистої води до басейну. Також за допомогою такого насоса ви можете спустошити чашу перед ремонтом, санітарним доглядом або консервацією на зиму.

Насоси для атракціонів та підводної течії

Такі насоси високої продуктивності використовуються для подачі води, наприклад, для водоспадів та зустрічної течії. Це дає басейну додаткові переваги у вигляді гідромасажу, водоспадів та інших пристроїв для відпочинку на воді.

Ідеальним рішенням для створення підводної течії у басейнах є насос Hayward HCP10553E24 KA550 IE3 (380 В, 78 м³/год, 5.5 HP).

Перевага пристрою – можливість роботи в солоній та морській воді. Насос має високу потужність 4.71 кВт та продуктивність 78 м³/год при висоті водного стовпа в 10 м. Корпус насоса виготовлений з високоякісного термопластику, укріпленого скловолокном. Такі характеристики та європейська якість вигідно виділяють насос Hayward серед лінійки насосів для створення підводної течії.

Дренажні насоси

Дренажні насоси використовують для зрошення резервуарів з водою. Для басейнів ідеально підходять занурювальні дренажні насоси Aquaviva. Вони поринають у воду та швидко відкачують рідину з глибини. 

Для відкачування води без домішок вам підійде насос для чистої води. Якщо у воді є забруднення, використовуйте насос для брудної води. Він відкачує воду із домішками діаметром до 16 мм.

Рекомендації щодо вибору насоса для басейну

При виборі насоса враховуйте важливі параметри, як-от:

  • Продуктивність насоса
  • Потужність насоса
  • Об’єм чаші басейну

Враховуйте розташування басейну. Відкриті басейни потребують більш інтенсивної фільтрації.

Для створення підводної течії потрібен насос із високою продуктивністю – щонайменше 25 м³/год. Враховуйте тип атракціону та його гідравлічні особливості. Підбирайте насос для водоспаду або фонтану з урахуванням пропускної здатності виробу.

Для циркуляції води вибирайте насос з продуктивністю, що дорівнює 0.25 об’єму води в басейні. Наприклад, приватному басейну об’ємом 40 м³ підійде насос з продуктивністю 9–12 м³/год.

Басейн комерційного типу з високим ступенем завантаженості вимагає встановлення кількох фільтрувальних установок з продуктивністю насосів, що дорівнює 0.5 об’єму води в чаші.

Віддавайте перевагу надійним виробникам: Kripsol, Aquaviva, Hayward, Emaux, Speck. Вибираючи насос, пам’ятайте, що пристрій є найважливішим елементом у всій системі обладнання для басейну. Якісний насос забезпечує комфортне та безпечне купання. Він підтримує чистоту води та робить догляд за басейном швидким та зручним.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також