Жертва ДТП біля Вараша не дочекалася медиків

106559 0

Ми у соцмережах:

Жертва ДТП біля Вараша не дочекалася медиків

В урочищі Дубрава, що біля Суховолі, учора загинула 24-річна дівчина з Володимирецького району. Очевидці стверджують, що червоний легковик «Mazda» раптово виїхав на зустрічну, де в нього врізався чорний кросовер «Hyundai». Обоє машин розтрощені вщент.

 

Відділ комунікації поліції Рівненської області повідомив, що 24-річна жителька селища Володимирець, керуючи автомобілем «Mazda 3», під час виконання маневру обгону допустила зіткнення із зустрічним автомобілем «Hyundai Tucson» під керуванням 60-річного жителя міста Бориспіль. Від удару легковик відкинуло в кювет.

 

Водійка від отриманих травм загинула на місці події. Водія позашляховика каретою «швидкої» доставили до лікарні. Медики у нього діагностували перелом ключиці, забій грудної клітки, забійні рани руки. За фактом порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілого слідчим слідчого управління розпочато досудове розслідування. Транспортні засоби поміщені на територію Володимирецького відділення поліції.

Володимирець. Сіті повідомляє, що за твердженнями очевидців, які надавали першу допомогу учасникам ДТП, швидка медична допомога з Вараша приїхала на виклик … приблизно за півгодини. І це при тому, що відстань від місця ДТП до Рафалівки (найближчого населеного пункту, де базуються парамедики), – всього 5-7 кілометрів, до Вараша – біля 10 кілометрів. До того ж, один з добровільних рятівників, який і телефонував на «швидку», каже, що постраждала, яку витягнули із розбитої автівки, була жива. Але перших 5 хвилин з початку виклику слухавку ніхто не брав. А коли медики приїхали – уже нікого було рятувати. Молода дівчина померла, не дочекавшись медичної допомоги.

Медики, які приїхали на виклик, лише констатували смерть, і оправдовувалися, що виїхали на виклик одразу по сигналу з диспетчерського пункту в Рівному.. Розбиратися у цій ситуації, очевидно, будуть правоохоронці. 

Нагадаємо: з квітня усі райони та міста Рівненщини – в єдиній системі екстреної меддопомоги області. Відтепер усі дзвінки, які здійснюватимуться на номер «103», надходитимуть у цю єдину диспетчерську. Завдяки GPS-системі диспетчер бачить місцезнаходження усіх автомобілів, що працюють на зміні, й скеровує на виклик ту бригаду, що знаходиться ближче до пацієнта. Це суттєво пришвидшує доїзд на виклик і дозволяє більш раціонально використовувати ресурси служби. Норма доїзду — 10 хвилин по місту та 20 хвилин за його межами. Але швидка з найближчої лікарні, яка раніше отримувала виклик, приїжджала набагато скоріше. Отже, така неефективна робота диспетчерських пунктів, які не працюють в межах протоколу, прирікає жертви на смерть?

Саме місце ДТП в народі вже давно прозване проклятим: тут регулярно трапляються тяжкі автопригоди, часто – зі смертельними наслідками. Одначе ніяких застережних чи інформаційно-попереджувальних знаків для водіїв тут досі не встановлено.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також