Народний дім «підросте»?

3804 0

Ми у соцмережах:

Народний дім «підросте»?

Народний дім, триповерхова сіра будівля на вулиці Симона Петлюри, 1 у Рівному, за словами міських депутатів, є найбільш проблемним комунальним майном.

Бо націоналістичні та політичні організації, які свого часу туди потрапили за підтримки покійного Василя Червонія, занедбали приміщення і наростили величезні борги за комунальні послуги. Нещодавно міський голова Володимир Хомко пропонував продати Народний дім разом із землею, але депутати вирішили зробити по-своєму.

Сергій Паладійчук, секретар Рівненської міської ради:

Жодної доцільності продавати Народний дім немає. Він у дуже перспективному місці і його краще здавати в оренду. Але треба замовити експертизу будівлі та даху, щоб оцінити їхній стан та привести все потім до ладу. Однозначно, потрібно робити новий дах. Частину комунікацій там вирізано, частину — пошкоджено. Є також ідея добудувати мансардний поверх. Бо вже маємо кілька звернень від громадських організацій та активних рівнян, що в місті не вистачає простору на кшталт зали для обговорень чи публічних виступів. Таку залу можна облаштувати на першому поверсі, а орендарів поселити вище.

Ми уже звернулися до орендарів будівлі, щоб вони з квітня-травня 2019 року тимчасово звільнили свої приміщення. Попередньо, усі будівельні роботи будуть завершені до кінця 2019 року. Тоді повернемо орендарів назад. Поки триватиме ремонт, буде оголошено конкурс на пошук організації, яка у подальшому утримуватиме Народний дім.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також