На які зміни сподіватись рівнянам з 1 липня

1060 0

Ми у соцмережах:

На які зміни сподіватись рівнянам з 1 липня

Від сьогодні запроваджуються нові штрафи, підвищується прожитковий мінімум, змінюється ціна на газ

З 1 липня підвищується прожитковий мінімум на 91 гривню (до 2197 гривень в місяць на одну людину, для тих, хто втратили працездатність – 1712 гривень). Отже, піднімуться й інші мінімальні виплати в різних категоріях. Допомога на дітей до 6 років збільшиться до 1859 гривень, на дітей від 6 до 18 років - 2318 гривень. Розмір мінімальної зарплати – 4723 гривні. Мінімальна пенсія – 1712 гривень.

Збільшуються штрафи за керування автомобілем у нетверезому стані, - повідомляє РБК. Такі порушення тепер будуть кримінальними, а не адміністративними. Додається ще кілька пунктів: керування транспортними засобами у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння, або під дією препаратів, що знижують швидкість реакції; передача керування транспортним засобом в нетверезому стані; відмова водія від проходження медичного огляду на стан сп'яніння або вживання наркотиків. Покарання за такі правопорушення передбачає штрафи від 17 тисяч гривень або громадські роботи. Повторне порушення – штраф у розмірі 51 тисяча гривень та позбавлення прав на керування транспортними засобами на строк від 2 до 3 років.

З 1 липня в Україні зменшується ціна на газ для населення – з 2,94 до 2,78 гривні за один куб. А ось транспортування подорожчає і ціна для кожної області буде різна. Платіжок за газ буде дві: одна за газ, друга – за транспортування.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також