На «Укрзалізниці» Генпрокуратура та СБУ проводять обшуки

1420 0

Ми у соцмережах:

На «Укрзалізниці» Генпрокуратура та СБУ проводять обшуки

Генеральна прокуратура спільно зі Службою безпеки проводять слідчі дії, зокрема і обшуки, у приміщенні офісу ПАТ "Укрзалізниця" – у справі щодо зловживань на підприємстві.

Про це "Українській правді" повідомила речниця генпрокурора Юрія Луценка Лариса Сарган. За її словами, слідчі дії проходять не вперше.

"Щодо "Укрзалізниці" у нас одне кримінальне провадження. Розслідування триває вже не перший місяць. Слідчі дії періодично відбуваються, у тому числі і обшуки. Нічого нового", - сказала вона.

Сарган зазначила, що після завершення слідчих дій, якщо будуть якісь новини і якщо буде у тому потреба, у ГПУ повідомлять детальніше.

У прес-службі ПАТ "Укрзалізниця" повідомили, що обшуки відбуваються у приміщенні офісу на вулиці Тверська,5 у Києві.

"Керівництво ПАТ "Укрзалізниця" створює всі необхідні умови для роботи представників правоохоронних органів та наголошує на своїй зацікавленості у викоріненні будь-яких протиправних явищ у роботі компанії", - зазначили там.

За даними джерела "Економічної правди", обшуки проводяться у члена правління "Укрзалізниці" Сергія Михальчука.

Михальчук підозрювався "у справі зловживань в особливо великих розмірах і злочинній змові з метою корупційних доходів" разом з братами Дубневичами.

У 2009-2011 роках він був заступником гендиректора "Укрзалізниці" Михайла Костюка. Останній відомий тим, що запатентував разом із Дубневичами рейкові скріплення, за які УЗ щороку сплачувала мільйони гривень.

Кримінальне провадження відкрито за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.

Раніше міністр інфраструктури Володимир Омелян заявив, що 16 листопада 2017 року правоохоронці проводили обшуки у 6 регіонах України у справі зловживань в "Укрзалізниці".

"Підозрюються громадяни Дубневичі, Михальчук, Костюк і інша весела гоп-компанія", - написав Омелян. 

Водночас голова комітету Верховної Ради з питань транспорту Ярослав Дубневич заявив, що жодних обшуків у справі "Укрзалізниці" у нього не було.  

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також