На Шкільній будують ресторани

3118 0

Ми у соцмережах:

На Шкільній будують ресторани

Відразу три будинки споруджують на одній із найстаріших вулиць Рівного — Шкільній. Поряд з міським судом будуть ресторани та офіси.

Власник однієї з майбутніх споруд — підприємець Сергій Шабалін. На цій вулиці ще раніше він викупив невеличке примішення склопункту і перетворив його на «будинок з химерами» — завдяки пінопласту. Тепер він будує поряд ресторан.

— Нещодавно міська рада таки погодила надати мені тут в оренду земельну ділянку площею 200 кв. м в оренду, — розповів п.Шабалін. — Тож облаштуємо тут ресторан з літньою терасою і фонтаном, як і планувалося раніше.

А поряд розпочато ще одне будівництво — вже зведено кілька поверхів. Це фірма «Анкор» взялася, так би мовити, за реконструкцію старої недіючої котельні, яку придбала з аукціону у 2005 році.

— Земельну ділянку площею 7 соток орендуємо і плануємо викупити з дозволу міської ради. Нещодавно отримав дозвіл на будівництво, якого добивався тривалий час, — розповів директор «Анкору» Валерій Сладковський. — Зараз зводиться чотириповерхова будівля з підземним паркінгом, адже на вул. Шкільній проблема з паркуванням. На першому поверсі планується ресторан, піцерія чи кафе. Решта поверхів — офісні приміщення. Будемо пропонувати їх адвокатам, нотаріусам, іншим юридичним фірмам, оскільки поряд міський суд, і це досить зручно.

Щодо іншої частини котельні — вона в занедбаному стані і працює як насосна станція, що обслуговує будинки на Короленка. Вважаю за доцільне депутатам міської ради і цю частину виставити на продаж.

Найближче до міського суду знаходилася двоповерхова сторічна будівля, яка була в аварійному стані. Вона належала товариству «Шериф-СВ», засновником якого є рівнянин Вадим Сабадишин та компанія «МБР Україна». Ця фірма кілька років тому викупила його, а в червні 2016 року отримала й землю під ним в оренду на 50 років. У 2018 році управління містобудування та архітектури Рівного видало дозвіл на реконструкцію будівлі. Директор фірми «Шериф-СВ» Олександр Приймак раніше запевняв, що зносити будинок не планують — розповів, що буде тут в майбутньому оздоровчий центр. І все ж під час карантину його тихцем знесли.

— Ми тільки зачепили будинок і він пішов тріщинами, — пояснює неохоче Вадим Сабадишин. — Це будівля ще з 1902 року, там глина, смола, солома і дерево було. Неможливо було реконструювати його і добудувати до нього ще поверхи чи щось інше. Ми не могли будівлю укріпити, тож довелося знести. Плани наші не змінилися. В частині будівлі розміститься оздоровчий центр, в іншій — офіси. Ми нічого не приховуємо, але детальніше розповімо через рік, коли все вже буде готово.

Дарина Гузенкова.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також