На Сарненщині - карантин: скажений кріль вкусив жінку і помер

602 0

Ми у соцмережах:

Фото ілюстративне

На Сарненщині запроваджують карантин у зв'язку з виявленим випадком сказу у домашньої тварини. Таке рішення сьогодні ухвалили на засіданні Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Сарненській райдержадміністрації. У вівторок у місті Сарни безкоштовно щепитимуть котів і собак.

Наприкінці минулого тижня мешканка міста Сарни звернулася до Сарненської районної державної лікарні ветеринарної медицини з повідомленням про те, що домашній кріль, який напередодні наніс їй укус, загинув.

Фахівці районної лікарні ветеринарної медицини зібрали та направили на дослідження матеріал домашньої тварини. Після проведення експертизи в лабораторії було підтверджено позитивний результат на сказ у кроля.

Щоб запобігти розповсюдженню спалаху захворювання, головп Сарненської РДА Олксандр Кохан провів позачергове засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Сарненській райдержадміністрації.

Ухвалили рішення про встановлення карантинних обмежень по вулицях міста Сарни, які входять в зону можливого зараження.

Голова Сарненської РДА Олександр Кохан доручив представникам лікарні ветеринарної медицини посилити розʼяснювальну роботу серед місцевого населення про небезпечність сказу для людей і тварин та заходи щодо профілактики й боротьби з ними.

Також затвердили план заходів по локалізації і ліквідації випадку сказу на території м.Сарни, а саме:

проведення імунізації тварин у визначеному районі міста. Тому завтра, 13 лютого, у місті Сарни по вулицях Соборна, Березнева, Залізнична, Крива, з 8:30 ранку спеціалісти Сарненської РДЛВМ будуть безкоштовно проводити профілактичні щеплення собак та котів проти сказу.

Крім того, у цьому районі заборонено проведення виставок, виведення собак, вивезення за його межі собак, котів та диких тварин.

Сарненчанам нагадують, що важливо дотримуватися заходів безпеки, утримувати домашніх тварин під контролем та вчасно вакцинувати їх. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також