На Рівненщині за тиждень браконьєри «нарибалили» на понад десять тисяч гривень

1283 0

Ми у соцмережах:

На Рівненщині за тиждень браконьєри «нарибалили»  на понад десять тисяч гривень

У суботу, шостого липня, на «гарячу лінію» рибоохоронного патруля області надійшло повідомлення про незаконний вилов риби на Басівкутському водосховищі у Рівному. Під час інформації патрульні спільно із працівниками Нацполіції помітили двох місцевих жителів, які ловили рибу двома сітками. У сітках було 5,4 кг риби, зокрема 44 ляща, один срібний карась та шість окунів. Збитки, завдані рибним запасам, становлять 7 599 грн.

Того ж дня на річці Стир, поблизу села Сопачів Володимирецького району, чоловіки рибалили «бредами», але наловити риби вони не встигли. У вівторок, дев’ятого липня, рейдова група інспекторів на Хріницькому водосховищі, що поблизу села Вербень Демидівського району, помітила чоловіка, який рибалив сіткою. У сітках вже було десять лящів вагою у два кілограми. Збитки, завдані рибним запасам, становлять 1 700 грн.

На порушників склали адміністративні протоколи за частиною четвертою статті 85 КпАП України, які направили до районного суду Рівненської області для притягнення осіб до відповідальності. Загалом у період з четвертого по десяте липня інспектори рибоохоронного патруля зафіксували 20 порушень законодавства у сфері охорони водних біоресурсів. Так, було складено дев’ять протоколів за ч. 4 ст. 85 КУпАП (рибальство із застосуванням заборонених знарядь лову) та дев’ять - за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення правил рибальства). Крім цього, оформлено два акти виявлення та вилучення безхазяйного майна.

За сім днів збитки, завдані рибному господарству, склали 10 650 грн. Інспектори рибоохоронного патруля вилучили більше семи кілограмів риби. До районних судів передали дев’ять справ для притягнення винних осіб до адміністративної відповідальності.

Рівненський рибоохоронний патруль закликає рибалок дотримуватись природоохоронного законодавства. У разі виявлення порушення повідомляти за номером: (093) 263-39-32.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також