На Рівненщині вже почали вимірювати швидкість: кого штрафуватимуть та де стоятимуть патрульні

4904 0

Ми у соцмережах:

На Рівненщині вже почали вимірювати швидкість: кого штрафуватимуть та де стоятимуть патрульні

Від сьогодні, 8 жовтня, в області патрульні офіційно почали використовувати ручні прилади вимірювання швидкості TruCam. Обладнання, виготовлене американською компанією, закупили ще кілька років тому, проте тільки недавно воно пройшло сертифікацію.

Як зазначив на прес-брифінгу заступник  начальника обласного управління патрульної поліції Андріан Горбачевський, кілька днів патрульні працюватимуть у превентивному режимі, тобто водіїв-порушників лише попереджуватимуть. А ось до кінця тижня уже виписуватимуть штрафи.

TruCam починає фіксувати швидкість автомобіля ще за 1,2 км. Похибка приладу – до 2 км/год, тож штрафи виписуватимуть тим водіям, наприклад, які їхатимуть швидше 71-72 км/год у населених пунктах.

А нагадаємо, що допустима швидкість руху у населених пунктах від цього року – 50 км/год. Відповідно до українського законодавства, штраф накладають на тих водіїв, які порушують допустимий режим на 20 км/год.

Розмір штрафу на сьогодні – 255 грн, якщо порушення швидкості – на понад 50 км/год, то штраф зростає до 510 грн.

Сьогоднішній зафіксований рекорд – 114 км/год у межах Горбакова Рівненського району.

Скільки саме приладів отримали рівненські патрульні, у поліції не розголошують. Але наполягають – їх достатньо, аби контролювати основні траси області: Київ-Чоп, Рівне-Луцьк-Устилуг, Городище-Рівне-Старокостянтинів та Київ-Ковель. Окрім того, проситимуть про ще більшу кількість.

Вимірюватимуть швидкість патрульні у місцях, де найбільша концентрація ДТП і де буде встановлено відповідний попереджувальний знак про фото-, відеофіксацію руху – таку вимогу встановлює законодавство.

Але на якій відставні мають стояти від знаку патрульні, законодавство не регламентує. Лише прописано, що у межах дії відповідного знаку.

За словами пана Горбачевського, усі рівненські патрульні пройшли навчання, як працювати з приладами. Втручання поліцейських у систему неможливе. Вона автоматично за допомогою підключення до Інтернету визначатиме час та дату. Патрульні будуть вписувати лише своє ім’я, локацію, де вимірюватимуть швидкість, та номер жетона.

Протягом зміни патрульні змінюватимуть місця, де стоятимуть з приладом вимірювання швидкості. В області відповідних місць, позначених знаками, буде близько півсотні.

Водії, які будуть не згідні зі складеними на них протоколами, могтимуть протягом 10 днів їх оскаржити. А якщо затримаються з оплатою штрафу, будуть платити більше.

Як зазначив командир батальйону патрульної поліції Андрій Ліснічук, багато водіїв не просто порушують швидкість руху, а взагалі не знають, які обмеження швидкості руху діють в Україні. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також