На Рівненщині судяться через ID-паспорти

10276 0

Ми у соцмережах:

На Рівненщині судяться через ID-паспорти

На Рівненщині уже 77 людей звернулося до суду, щоб відмовитися від нового паспорта у вигляді ID-картки.

Як розповіла начальниця УДМС України в Рівненській області Лілія Драпчинська, уже близько 20 людей мають судові рішення. Вони зобов’язують міграційну службу видати цим людям паспорти у вигляді паперової книжечки:

- З кожним роком в Україні та на Рівненщині, зокрема, все більше людей бажає отримати біометричні документи. Також дуже популярними стали ID-картки, який торік видали  1 мільйон 400 тисяч штук, понад 50 тисяч з них - на Рівненщині. За бажанням кожна людина, яка має паспорт у вигляді книжечки, може змінити його на ID.

Дуже багато дорослого населення до ID-карток ставляться із обережністю. У першу чергу, це пов’язано з тим, що на чіп ID-картки не генерується інформація про місце проживання. Тому до неї ще додається довідка про місце проживання людини, яку ще потрібно із собою носити.

основними користувачами ID-карток є діти, яким виповнилося 14 років. Вони самостійно приходять до наших підрозділів та їх отримують.

Це може бути пов’язано із збиранням ягід. Адже ID-паспорт не визнає Білорусь. До слова, Росія пропускає українців за ID-паспортами.

Електронні документи успішно впроваджуються у багатьох країнах і зарекомендувати себе як найбезпечніші документи, які неможливо підробити. Лише Білорусія до цього часу не визнає ID, що створює перешкоди у перетині кордону жителям Полісся. Для дорослих його виготовлення обійдеться у 279 гривень. Якщо робити ID-паспорт у терміновому порядку за 7 днів, то це коштуватиме 366 гривень.

До слова, якщо в 25 та 45-річному віці у паспорт протягом місяця не було вклеєне нове фото, то документ визнається недійсним. Однак невклеєне у паспорт нове фото не зупиняє людей, щоб ті використовували документ під час виборів.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також