На Рівненщині судитимуть вербувальника, який відправляв жінок у рабство

1360 0

Ми у соцмережах:

На Рівненщині судитимуть вербувальника, який відправляв жінок у рабство

Прокуратура Рівненської області скерувала до суду обвинувальний акт стосовно 24-річного жителя Волинської області, якого звинуватили у вербуванні рівнянок.

Правоохоронці встановили, що  чоловік підшуковував на території Рівненської області та вербував молодих жінок, а потім відправляв їх у сексуальне рабство за кордон.

Зокрема, з травня по червень 2018 року волинянин пообіцяв трьом молодим жінкам, з якими познайомився, високооплачувану роботу на території Словацької Республіки, пов’язану із наданням послуг сексуального характеру. Обіцяв фінансову допомогу у виготовленні документів для перетину кордону.

Зловмисник знав про відсутність у жінок постійного місця працевлаштування та їх скрутне матеріальне становище. Увійшовши в довіру та використовуючи уразливий стан рівнянок, чоловік схилив останніх до сексуальної експлуатації, попередивши, що половину коштів із їхнього заробітку вони будуть віддавати своїм «роботодавцям».

Але вербувальнику не вдалося вивезти українок за кордон. Правоохоронці затримали його під час спроби перетину державного кордону в пункті пропуску «Грушів-Будомеж», що на Львівщині.

Обвинувальний акт по суті розглядатиме Рівненський міський суд. За вчинення вказаних злочинів передбачено позбавлення волі на термін від 5 до 12 років з конфіскацією майна або без такої.

За повідомленням прокуратури Рівненської області.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також