На Рівненщині розпочали вакцинацію дітей від Covid-19

961 0

Ми у соцмережах:

На Рівненщині розпочали вакцинацію дітей від Covid-19

У дитячій амбулаторії Ювілейній 19 січня зробили перші щеплення дітям послабленою вакциною Pfizer.

Вперше вакцинували дітей віком від 5 до 11 років від COVID-19. Перші дози спеціальної дитячої вакцини з меншою дозою активних речовин отримали десять діток.

Нагадаємо, що МОЗ України дозволив щеплювати дітей від коронавірусу ще у вересні минулого року.  До цього неповнолітніх вакцинували від коронавірусу лише з 12 років.

Семирічний Іван став першою дитиною, яку вакцинували від коронавірусу у центрі первинної медико-санітарної допомоги Ювілейний, повідомляє Суспільне. Мати Тетяна розповіла, що їм зателефонував сімейний педіатр та запропонував зробити щеплення.

- Я довіряю своєму лікарю. Вважаю, що це безпечно, треба дитину захистити від хвороби, надіюся, що все пройде добре. Я думаю, що у будь-якої мами є хвилювання, але сподіваюся, що все буде гаразд, — говорить рівнянка Тетяна.

Вакцина Pfizer для діток від 5 до 12 років вперше надійшла в Рівненську область 9 січня. Лікарі запевняють, що вакцина послаблена, тому безпечна.

-  Як і кожна вакцина, вона перевіряється, проходить певні лабораторні клінічні дослідження. Вакцина вже використовується не перший рік у нашій країні: ми вже вакцинували й доросле населення, закордоном дітки вакцинуються уже давно й уже не перший рік. Ніяких побічних реакцій з боку вакцини гострих ми поки не спостерігали, усі нас добре її переносять, педіатриня Юлія Нечипорук.

 

 

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також