На Рівненщині рибінспектори затримали чоловіків, які полювали під водою

5782 0

Ми у соцмережах:

На Рівненщині рибінспектори затримали чоловіків, які полювали під водою

Вночі 29 травня під час проведення рейду працівники рибоохороного патруля. Рівненщини помітили, що на водоймі неподалік Здолбунова двоє чоловіків з допомогою гарпунної рушниці полювали під водою. У чоловіків не було посвідчень підводного мисливця. Оскільки чоловіки порушили статтю 63 Закону України «Про тваринний світ», п. 4.3 Правил любительського і спортивного рибальства, то на них склали протоколи за ч. 3 ст. 85 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Відповідальність за порушення правил рибальства передбачає штраф від 34 до 170 грн.

Також цього тижня території Хрінницького водосховища, що у Демидівському районі, працівники патруля знайшли та вилучили понад два кілометри сітки. А на Млинівському водосховищі поблизу Арчишина виявили сітки, довжиною понад 300 метрів. Власників сіток знайти не вдалося, тому рибінспектори склали акти безгосподарського майна.

Рівненський рибоохоронний патруль закликає рибалок дотримуватись природоохоронного законодавства. Пам’ятати, що відповідно до правил любительського і спортивного рибальства підводне полювання на риб дозволяється при наявності посвідчення підводного мисливця, без застосування аквалангів та інших автономних дихальних приладів. А добова норма вилову риби становить три кілограми. У разі виявлення порушення повідомляти за номером: (093) 263-39-32. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також