На Рівненщині легалізували працю майже двох тисяч осіб

1137 0

Ми у соцмережах:

На Рівненщині легалізували працю майже двох тисяч осіб

Державна фіскальна служба у Рівненські області бореться із «тіньовою» зайнятістю та населення. Так, з початку року ГУ ДФС у Рівненській області легалізували працю 1810 найманих людей. А до бюджету додатково надійшло 2120,47 тисяч гривень.

Начальник ГУ ДФС у Рівненській області Дмитро Зайцев зазначає:

Найбільш ризиковими сферами діяльності щодо використання неоформленої зайнятості є будівництво, охоронна діяльність, сільське, лісове, рибне господарства, громадське харчування, сфера послуг, у тому числі з перевезень вантажів та пасажирів. А неофіційне працевлаштування позбавляє страхування від нещасних випадків на виробництві, професійних захворювань та права на оплату листків непрацездатності. Окрім того, неофіційно працевлаштовані громадяни втрачають пенсійний стаж. До того ж від надходжень до бюджетів за рахунок оподаткування доходів, які отримують громадяни, залежить фінансування закладів освіти, охорони здоров’я і оборони.

Нині до ГУ ДФС у Рівненській області підприємства подали 12 048 повідомлення щодо працевлаштування 20 646 осіб. Дмитро Зайцев зазначає, що легалізація трудових відносин, сплата податків і єдиного соціального внеску – це законодавчо закріплені права працюючої людини сьогодні та гарантоване майбутнє завтра.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також