На Рівненщині хочуть ремонтувати п’ять мостів

2054 0

Ми у соцмережах:

фото - ілюстративне

На Рівненщині розподілили субвенцію для старту робіт з майбутньої реконструкції п’яти мостів на дорогах місцевого значення. Таке розпорядження підписав голова ОДА Віталій Коваль, йдеться про 3 мільйона гривень для обстеження і виготовлення проектів реконструкції.

Суспільне повідомляє перелік мостів (у дужках – суми на обстеження й проєкти):

на дорозі Молодіжне-Княгинин-Нараїв у Дубенському районі (418 тисяч гривень);
міст через річку Стир на дорозі Млинів-Підлозці у Млинівському районі (1,1 мільйона гривень);
міст на дорозі Радів-Кораблище у Млинівському районі (513 тисяч гривень);
міст на дорозі Острог-Радужне-Точивики в Острозькому районі (513 тисяч гривень);
міст через річку Пляшівка на дорозі Пустоівання-Грядки у Радивилівському районі (452 тисячі гривень).

Чи почнеться безпосередньо ремонт цих мостів у цьому році – Суспільне звернулось за роз’ясненням у департамент з питань будівництва та архітектури ОДА.

– Ремонти – це план на наступний рік. Тому що проектування мостів займає в середньому від 2 до 4 місяців, плюс експертиза, плюс організація дорожнього руху. Тому це – на наступний рік, – каже директор департаменту Віталій Кардаш.

Скільки доведеться витратити на ремонти цих мостів – поки говорити рано, додає посадовець, адже перед цим потрібно буде провести спеціалізовані дослідження з геології, геодезії, оцінити стан бетонних конструкцій.

Загалом, за словами Віталія Кардаша, наразі в області є 12 мостів, які знаходяться у поганому стані й потребують ремонту.

Що ж до виділеної субвенції на обстеження й проектування, то на сайті публічних закупівель "ProZorro" вказано, що для кожного із об’єктів знайшли виконавця робіт і уклали з ними угоди.

Над двома мостами працюватиме ТОВ "ВЕСТ ЕКСПЕРТ" із Великого Житина, ще над двома – ФОП Алексієвець Валентин Іванович із Дубна, і один міст – у ФОП ГУРСЬКИЙ АНДРІЙ ВАСИЛЬОВИЧ із села Тайкури Рівненського району.

Нагадаємо, цього тижня під час пресконференції з приводу першого року на посаді президента, Володимир Зеленський заявив про намір знайти фінансування у 3 мільярди доларів для відновлення мостів по всій Україні. Він зазначив, що є "запланована велика програма і це – моя відповідальність". 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також