На Рівненщині дорожчають маршрутки: десь - суттєво, а десь - не дуже

5065 0

Ми у соцмережах:

На Рівненщині дорожчають маршрутки: десь - суттєво, а десь - не дуже

На Рівненщині збільшиться вартість проїзду на міжміських та приміських маршрутах.

Раніше ціна за пасажирокілометр становила 1 гривню. За розрахунками перевізників вона мала б бути 1,60 грн, втім у Рівненській ОДА з водіями дійшли домовленості щодо 1,30 грн за пасажирокілометр.

За словами начальника управління інфраструктури та промисловості Рівненської ОДА Федора Мисюри, з початку пандемії перевізники зверталися з проханням підняти вартість проїзду:

- Зросла вартість паливо-мастильних матеріалів, з’явилися обмеження по кількості перевезення пасажирів та збільшилися податкові навантаження. Відповідно ця сфера почала зазнавати збитків. Тому зростання цін на проїзд у міжміських та приміських маршрутках відбувається не лише на Рівненщині, але й в усіх областях України.

- Процес неминучий і, на жаль, неприємний. Але є ризик того, що ми можемо втратити перевізника взагалі. Ми вже оголошували декілька конкурсів на вільні об’єкти, але перевезення як такі втратили свою рентабельність.
 

Наразі перевізники повинні розробити таблицю вартості проїзду і надати її для ознайомлення в управління інфраструктури.

- Підняття вартості проїзду не сильно вплине на приміські маршрутки. Ціна на приміських маршрутах зросте максимум на 3 гривні, а у міжміських коливатиметься залежно від кілометражу. Якщо говорити про міжміські маршрути, то перевізники просто втратять пасажирів, якщо піднімуть вартість занадто високо. Наприклад, якщо говорити про маршрут Рівне-Зарічне на 200 км, то за встановленою вартістю за пасажирокілометр ніхто ціну не підніме, оскільки за 60 гривень люди їздити не будуть. Максимум вартість можуть збільшити на 20 гривень, - уточнює Мисюра.

Чиновники не готові сказати нову вартість проїзду. Однак нам стало відомо, що ще у неділю вартість проїзду з Острога до Рівного становила 45 гривень, а зараз пасажири платять 55.

Із Клеваня до Рівного раніше можна було добатися за 28, а тепер маршрутники вимагають 42 гривні.

У соціальній мережі Helena Helen повідомляє, що зранку їхала з Квасилова до Рівного за 9 гривень, а назад із її доньки уже взяли 12.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також