На «Рівнеазоті» пожежні автомобілі без пального

1317 0

Ми у соцмережах:

На «Рівнеазоті» пожежні автомобілі без пального

Обласні чиновники кажуть що керівництво одного з найбільших хімічних підприємств України у абсолютно не переймається пожежною та техногенною безпекою підприємства. Пожежні автомобілі, що знаходять на балансі хімічного гіганта, не заправляються, а техніка взагалі не обслуговується

Про це йшлося на позачерговому засіданні обласної комісії з питань техногенної безпеки та надзвичайних ситуацій, яка відбулась в ОДА під головуванням заступника голови Віталія Ундіра., де розглядали питання про забезпечення пожежної та техногенної безпеки на ПрАТ «Рівнеазот», а також стан функціонування 1-го державного пожежно-рятувального загону ГУ ДСНС у Рівненській області з охорони об’єктів найбільшого хімічного підприємства краю. Хоча на засідання офіційно були запрошені представники ПрАТ «Рівнеазот», проте вони проігнорували запрошення та в ОДА не прийшли. .

Пожежно-рятувальні розрахунки, які ще ледь функціонують на підприємстві, по нормативам повинні прибути на місце виникнення надзвичайної події, якщо така трапиться у будь якому виробничому цеху азоту, за 4-6 хвилин, не можуть виїхати з депо бо не має палива! Натомість на місце надзвичайної події будуть направлятися чергові відділення рятувальників з Рівного, а це приблизно 20-30 хвилин. Можна лише уявити яких масштабів набуде за цей втрачений час надзвичайна подія на підприємстві, де знаходяться півтори тисячі тонн аміаку, хлору та інших легкозаймистих речовин.

Варто нагадати, що ПрАТ "Рівнеазот" — один з найбільших заводів хімічної промисловості України. І якщо там трапиться надзвичайна подія в зону ураження потрапляє сім населених пунктів у Рівненському районі з населенням понад п’ять тисяч чоловік. Це території, які розташовуються в безпосередній близькості від заводу. Потрапляє в зону ризику і місто Рівне.  Тому питання забезпечення рятувальників пальним більш, ніж серйозне, а найстрашніше те, що воно залишається відкритим.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також