На ремонт амбулаторій — 4 претенденти

1571 0

Ми у соцмережах:

На ремонт амбулаторій — 4 претенденти

Днями в Рівному відбулося розкриття тендерних пропозицій на ремонт 48 діючих амбулаторій та фельдшерсько-акушерських пунктів у сільських місцевостях області. Фінансування повністю забезпечує Світовий банк в рамках проекту «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей». Освоїти кошти претендує чотири фірми.

Детальніше розповів керівник групи впровадження проекту Світового банку Сергій Рибачок:

— На тендер було винесено реконструкцію 48 діючих амбулаторій нашої області. Це амбулаторії, що знаходяться у Володимирецькому. Рокитнівському та Дубровицькому районах. А також в Сарненському, Березнівському, Костопільському, Корецькому і Гощанському районах. 

За правилами проведення торгів сума, яку надає банк, не оголошується. Ціна має визначатися шляхом конкуренції між учасниками тендера. Об'єкти визначали за пропозицією районів, вони ж і виготовляли проектно-кошторисну документацію. Були такі, що мали велике бажання брати участь в проекті і встигли виготовити проектно-кошторисні документації на 10 об'єктів. А є ті райони, які подали тільки три або чотири. Врешті-решт вже сформований список об'єктів був затверджений розпорядженням голови Рівненської ОДА.

Реконструювати лікарські амбулаторії та ФАПи виявили бажання четверо претендентів. Це київська фірма ПАТ «Макрохім», усім відома рівненська приватна ВКФ «Фіалка», ТОВ «Форвард плюс» (Острог) та ТОВ «Вінницька будівельна компанія» (Вінниця). Ціни пропонують різні, причому іноді вартість робіт різниться в 2-3 рази. Наприклад, «Макрохім» готовий відремонтувати три амбулаторії Гощанського району за 66 млн. 780 тис. грн., «Фіалка» — 17 млн. 479 тис. грн., «Форвард плюс» — 28 млн. 1746 грн., «Вінницька будівельна компанія» — 30 млн. 739 тис. В той же час є райони, де тільки «Фіалка» претендує на реконструкцію амбулаторій, наприклад, Сарненський або Березнівський. Переможців тендера Світового банку визначають за окремою процедурою.

На відміну від системи «Прозорро», яка обирає найдешевшу пропозицію із запропонованих, у тендерній процедурі Світового банку ціна не має першочергового значення.

— Оцінка тендерних пропозицій складатиметься з трьох частин, — пояснив Сергій Рибачок. — В першу чергу оцінюватиметься кваліфікація компанії: відповідність нашим вимогам до фінансового обороту, наявність певної кількості працівників, техніки та всього іншого. Також береться до уваги, скільки років компанії працюють на будівельному ринку. Друга частина — оцінка відповідності пропозиції тому, що ми очікуємо: звіряємо, наскільки обсяги робіт відповідають проектно-кошторисній документації. Порівняння за ціною — це лише третій етап процесу.

На кожну із 48 амбулаторій в проектно-кошто­рисній документації передбачено строки виконання робіт. Проте будівництво хочуть розпочати ще до кінця 2018 року.

Дарина Гузенкова.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також