На Поліссі горять автомобілі непростих людей

3616 0

Ми у соцмережах:

На Поліссі горять автомобілі непростих людей

Зведення рахунків завдяки підпалу автомобілів дісталася поліських районів — минулого тижня вщент вигорів «Nissan Navara» заступника директора підприємства у Сарненському районі та «Toyota Land Cruiser» депутата у Володимирці.

Вночі 15 квітня у селі Кам’яне-Случанське Сарненського району неподалік гаража свій пікап «Nissan Navara» залишив заступник директора фірми «Бурпром» Сергій Савін. Горіти автомобіль почав о 04:15. Згодом на місці пожежі слідчі знайшли сліди того, що автомобіль підпалили.

Фірма «Бурпром» однією із перших на торгах виборола право на ділянці, площею 9,8 га легально видобувати бурштин. Однак до видобутку ще не приступила. Раніше заявляла про напади незаконних старателів, які мили бурштин безпосередньо біля орендованої земельної ділянки.

38-річний Сергій Савін підпал автомобіля пов’язує зі своєю діяльністю:

Вогонь побачила моя дружина. Коли я вибіг на двір, то машина була повністю охоплена вогнем. Уже горіли навіть задні сидіння, що свідчить про те, що автомобіль перед тим облили бензином. Поки я намагався сам вгамувати вогонь, то дружина відігнала інше авто, що стояло поруч. Оскільки горіло сильно, то трохи постраждала стіна гаража. Автомобіль повністю вигорів. Пов’язую підпал із своєю діяльністю, адже ми хочемо легально видобувати бурштин. Наразі виробляємо документи, щоб почати розробку родовищ.

А вночі в неділю 18 квітня спалахнув у Володимирці позашляховик «Toyota Land Cruiser» — в цьому випадку також йдеться про підпал. Ним користувався місцевий підприємець Сергій Аврамишин, який займається не бурштином, а торгівлею і тваринництвом. А ще є депутатом Сарненської райради від «Партії розвитку громад». Оскільки пожежу швидко виявили, то уже за десять хвилин рятувальники змогли повністю загасити вогонь.

За цими двома випадками підпалів поліція відкрила кримінальні провадження.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також