На Рівненщині народилося на півтори тисячі менше дітей, ніж у довоєнному році

643 0

Ми у соцмережах:

Цікавий випадок трапився нещодавно — 22-річна Роксолана з Дубенського району народила двійнят. Причому хлопчик народився в «швидкій», а дівчинка через кілька хвилин — у пологовому. Це вже треті пологи Роксолани — вона також мама 2-річної дівчинки та 11-мі

Понад 187 тисяч дітей народилося в Україні торік, і це — найменший показник з часів незалежності. Демографи, щоправда, кажуть — зважаючи, що в країні другий рік триває війна, то це ще непоганий показник. На Рівненщині торік народилося 9542 немовляти, і це — на півтори тисячі менше, ніж було у 2021 довоєнному році.

Загалом, як повідомляє Міністерство юстиції України, найбільше дітей народилося у Києві (майже 20 тисяч), Львівській (майже 17 тисяч), Дніпропетровській (понад 14 тисяч), Одеській (майже 14 тисяч), Київській (майже 11 тисяч).

Демографи зазначають, що для того, щоб мати просте відновлення поколінь, потрібно, аби 100 жінок народили 215 дітей за своє життя, зараз на 100 жінок — лише 80 народжених.

До речі, на Рівненщині, яка традиційно належить до областей, де висока народжуваність, найбільшу кількість малюків зареєстрували торік у Рівненському районі — 2853, Сарненському — 1087, Рокитнівському — 851, Вараському — 800.

Серед рекордів минулого року — народження в перинатальному хлопчика, який став 17-ю дитиною в сім’ї з Рівненського району. Медичний заклад не вперше приймає пологи у багатодітних сімей — у лютому жінка з Сарн народила 18-ту дитину — дівчинку на ім’я Магдалина.

Найбільш популярні імена, які обирали батьки для своїх дітей — Марія, Єва, Марк та Олександр.

І ще одна особливість, яку помічено, — в останні роки хлопчиків народжується більше, аніж дівчаток, й початок війни особливо не змінив цей розподіл: 51% проти 49%.

Анастасія ЛІЩЕНКО.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також