На підприємстві “Свиспан Лімітед” громадськості показали нове обладнання та розповіли, як триває модернізація заводу

2838 0

Ми у соцмережах:

На підприємстві “Свиспан Лімітед” громадськості показали нове обладнання та розповіли, як триває модернізація заводу

У травні минулого року керівники костопільського заводу деревостружкових плит "Свиспан Лімітед" заявили про початок екологічної модернізації підприємства вартістю, 25 мільйонів євро.

Модернізація заводу передбачає заміну частини застарілого обладнання на сучасне та встановлення потужного фільтра очистки повітря від викидів, що утворюються в результаті виробництва ДСП.

Щоб дізнатись, як тривають роботи з модернізації підприємства, а також побачити нове обладнання, на завод завітали члени громадської ради Костопільщини, голова Костопільської РДА Олександр Середа, представники міської ради.

- Модернізація заводу – дуже важливий крок для нас як українського виробника, – розповідає директор ТОВ “Свиспан Лімітед” Юлія Федишин. - Адже впровадження сучасних технологій допоможе нам бути на крок попереду за якісними показниками виробництва і покращити екологічні показники стану довкілля. Вона передбачає заміну старої лінії виробництва ДСП на нову німецького виробництва Siempelcamp та заміну частини морально застарілих сушарок на нову сушильну лінію з потужним фільтром очистки повітря від викидів. На сьогодні ми закупили більшу частину обладнання - понад 90 контейнерів вже завезено на територію підприємства. Таке обладнання сьогодні використовують провідні підприємства Польщі, Німеччини, Австрії та інших європейських країн.

Однією з важливих складових модернізації заводу є екологічна. Адже підприємство планує суттєво знизити викиди деревинного пилу в атмосферне повітря та знизити рівень задимленості прилеглої території, що так непокоїть мешканців Костополя. Нове сушильне обладнання буде оснащено потужним фільтром вологої очистки.

- Новий фільтр, що матиме три ступені вологої очистки, вловлюватиме частинки деревини та сизого диму, який непокоїть костопільчан, - коментує головний технолог Дмитро Кудінкін. – У результаті чого задимленість знизиться утричі, а викиди пилу - удвічі. Використана у процесі очищення вода та вловлений деревний пил будуть знову використані у виробництві.

Модернізацію та встановлення очисних фільтрів здійснюватимуть комплексно, тому й називають модернізацією екологічною. Проект планують реалізувати протягом 2018-2019 років, наприкінці 2019-го мають відбутися пусконалагоджувальні роботи та здача об’єкта в експлуатацію.

- Щойно ми отримаємо містобудівні умови та обмеження, а також дозвіл на будівництво, одразу приступимо до робіт, - каже Юлія Федишин.Сподіваємося, що ніхто не створюватиме перепон, а буде лише сприяння та допомога у реалізації цього проекту. У такому разі очікуємо, що у травні отримаємо необхідні документи для початку робіт. Попереду в нас ще громадські слухання та схвалення проекту громадою, потрібен буде також дозвіл на прокладення нових електрокабелів. Ми відкриті до спілкування, готові відповідати на усі запитання, щоб досягти результату й якнайшвидше завершити проект. Екологічний результат цієї роботи - один з найбільш важливих для нас, бо ми всі є мешканцями цього міста.

Представники влади та громадськості району заявили, що сприятимуть реалізації проекту, адже зацікавлені у тому, щоб він відбувся у заявлені терміни, а антропогенний вплив на Костопіль потрібно вивчати комплексно, враховуючи всі інші промислові заводи та викиди транспорту, що також спричиняють забруднення повітря в місті.

 @


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також