На «Оствиці» у Рівному запрацювала «Школа прадавніх ремесел» для дітей-переселенців

721 0

Ми у соцмережах:

На «Оствиці» у Рівному запрацювала «Школа прадавніх ремесел» для дітей-переселенців

"Школа прадавніх ремесел" запрацювала у парку історичної реконструкції "Городище Оствиця" в Рівному. Це безкоштовний табір для дітей-переселенців з археологією, промислами, стрільбою з лука та керуванням дракаром у програмі. З 5 червня його відвідують 20 дітей різного віку.

Ліплення з глини — це один з перших майстер-класів, який організували в рамках табору "Школа прадавніх ремесел", повідомляє Суспільне.

До участі в ньому зголосилися 20 дітей-переселенців. Серед них і 11-річний Степан Мертвіщев з містечка Гірник Донецької області.

- Я навчився дуже гарно стріляти з лука і ліпити з глини вівцю, плавав на дракарі і кидав списи, — розповів хлопець.

Дев'ятирічна Поліна Дубовик — з Лисичанська Луганської області. Її сім'я переїхала в Рівне на початку повномасштабного вторгнення РФ.

-  В таборі я познайомилася з Дариною, ми дуже з нею дуже подружилися, були в будиночку на дереві, дивилися на озеро, на качок. Мені дуже тут подобається. Найбільше я чекаю, щоб покататися на човнах, поділилася враженнями Поліна.

Для учасників "Школа прадавніх ремесел" є безкоштовною. Денний літній табір у парку історичної реконструкції організували в рамках реалізації програми #ZMINA_2_0 "Субгранти для культурних проєктів" фонду "Ізоляція" за фінансової підтримки Європейського Союзу, повідомила проєктна менеджерка "Оствиці" Ольга Постнікова.

"Школу прадавніх ремесел" відвідують діти віком від 9 до 12 років.

- Табір короткостроковий, п'ять днів, з понеділка по п'ятницю. Діти приходять зранку і до 16:00 в таборі перебувають. Якщо батьки просять — вони у нас довше залишаються. Завдання табору — і різні ремесла показати, і з історією нашого міста познайомити, зокрема, пам'яткою археології — давньоруським городищем, яке поруч знаходиться, щоб дітки постріляли з лука, походили на давніх човнах, — зазначила Ольга Постнікова.

З її слів, у таборі для дітей поєднали історичні лекції, майстер-класи, воркшопи і розваги. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також