На майдані Шевченка танцювали вальс (відео, фото)

3238 0

Ми у соцмережах:

На майдані Шевченка танцювали вальс (відео, фото)

Сьогодні у місті Костополі - свято для 171 вихованців закладів освіти міста і 55 випускників Костопільського обласного ліцею-інтернату ІІ-ІІІ ступенів фізичної культури і спорту,

Під час заходу було внесено державний прапор України, урочисто і велично прозвучав гімн нашої держави у виконанні випускниці Костопільської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 2 Дарини Лобач і вихованців Костопільського будинку школярів та юнацтва Олександри Чумаченко і Анастасії Снітчук. Усіх присутніх привітали напутніми словами голова Костопільської районної державної адміністрації Олександр Середа, голова районної ради Сергій Ткачук, перший заступник міського голови Андрій Ткачук, голова Рівненської обласної ради Олександр Данильчук та депутат обласної ради Василь Кльоп. Вони побажали учням успіхів і висловили впевненість у тому, що ті  будуть гідними громадянами нашої держави, продовжуватимуть традиції українського народу, ніколи не зганьблять честі родини, школи та міста. 

Найбільш урочистим і хвилюючим моментом свята було вручення золотих та срібних медалей за високий рівень навчальних досягнень 4 випускникам шкіл міста. Золотими медалями нагороджені Майструк Анастасія (Костопільський навчально-виховний комплекс «Загальноосвітня школа І ступеня-гімназія ім. Т.Г.Шевченка»), Козачок Назарій (Костопільська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 2), Слободенюк Марта (Костопільська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 4), срібну медаль отримав Мовчан Богдан (Костопільський навчально-виховний комплекс «Загальноосвітня школа І ступеня-гімназія ім. Т.Г.Шевченка»). Церемонію вручення здійснили начальник відділу освіти Наталія Беляновська та гості свята.

Юнаки та дівчата висловили  подяки своїм батькам за те, що віддавали їм часточку своєї душі, обігрівали ніжною материнською любов’ю, допомагали у скрутну хвилину, захищали і прощали всі образи. Дякуючи першим вчителям, педагогам-наставникам, класним керівникам, випускники зазначили, що саме вони – такі прості і зворушливо величні, у стінах школи навчили їх написати першу букву, сховану у магії слова і першу цифру, пробуджену у нескінченому ряді математичних знаків, щодня складали єдину палітру знань, умінь та навичок, навчили рідної мови, щоб вони йшли у світ українцями.

Яскравими і неповторними моментами у проведенні урочистості була композиція у виконанні мажореток Костопільського будинку школярів та юнацтва, прощальний вальс випускників, ніжний і трепетний передзвін останнього шкільного дзвінка, який сповістив про хвилюючі хвилини прощання з дитинством. Піднесено і урочисто прозвучала на святі обіцянка випускників 2019 року. Вони запевнили своїх батьків, наставників, ровесників, що проживуть життя достойне людини, будуть гідними синами і дочками своїх батьків, свого народу, будуть керуватися у житті власними чеснотами і принципами, свої знання і вміння віддадуть для процвітання держави.

За добрим і гарним звичаєм своїх дітей благословили у самостійне життя рушниками-оберегами найрідніші люди – матері під супровід пісні «Два крила».

У цей день випускні вечори пройшли у 10 закладах загальної середньої освіти сільської місцевості, в яких взяли участь голови сільських рад, депутати різних рівнів, батьки та представники громадськості. Срібні медалі отримали випускники Настін Надія і Ярмольчук Марія (Великолюбаська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів), Середа Дарина (Звіздівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів), Крук Дарина (Золотолинська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів), Павловська Ірина (Яполотьська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів).

За повідомленням Костопільської влади.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також