Від чого на Лебединці загинули дикі качки (коментарі експертів)

2700 0

Ми у соцмережах:

Від чого на Лебединці загинули дикі качки (коментарі експертів)

На озері в парку «Лебединка» днями загинуло кілька качок, трупи яких на воді помітили спостережливі рівняни. Ще декілька качок виглядають кволими і ледве плавають.

Володимир Лапюк, заступник начальника міського управління ЖКГ:

— Працівники тресту зеленого господарства прибрали загиблих качок. Це сталося не через воду в озері — вона не настільки брудна. Можливо, тих качок побив хтось. Трест вже звернувся у ветеринарну лабораторію, щоб дослідити, від чого загинули птахи. Можливо, причина в тому, що рівняни їх підгодовують, і не завжди ті продукти свіжі.

Андрій Кутельмах, директор Рівненської регіональної державної лабораторії ветеринарної медицини:

— У нас відсутні матеріали для дослідження, іншими словами, трупів качок нам ніхто не передав. Тому ми можемо лише припускати, чому вони загинули. Можливо, це отруєння протравленим зерном, бо зараз посівна почалася. Можливо, якась інфекція. Хліб, яким годують птахів рівняни, навряд чи міг призвести до таких наслідків. Хіба він довго у воді полежав. Якщо нам передадуть матеріал, то результати досліджень будуть через 3-5 днів.

Олег Павлюк, директор Рівненського зоопарку:

— За нами закріплено тільки лебедів, які живуть на озері в парку «Лебединка». Ми їх щодня підгодовуємо. А качки — вільні дикі птахи, за яких відповідальності ми не несемо. Якщо вони загинули від інфекції, яка передається й іншим птахам, то має бути висновок про це ветеринарної служби та рекомендації забрати з водойми лебедів. На такий випадок помістимо їх на карантин, щоб вони не заразили інших наших птахів. Проте поки висновку немає, а лебеді виглядають цілком здоровими. Тому плануємо їх забрати з озера не раніше, ніж воно почне замерзати.

Дарина Гузенкова.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також