На Лебединці - водяні лілії, у центрі Рівного - геометрія: чим дивують перехожих міські комунальники (ФОТО)

723 0

Ми у соцмережах:

фото - Тресту зеленого господарства

Дизайнерські клумби тішать око мешканців та гостей міста.

У розпал літа вулиці Рівного буюять різними барвами: квітнуть тисячі однорічних та багаторічних рослин, заздалегідь дбайливо висаджених працівницями міського Тресту зеленого господарства. Тюльпани та віолу на клумбах, біля яких навесні із задоволенням фотографувалися перехожі, уже змінили чорнобривці, "вогняна" целозія, петунія та чимало інших квітів. А Чайчина алея на бульварі Незалежності рясно вкрита різними сортами троянд, посеред яких височіє новинка - штамбова гортензія. Окрім того, стовпи у підвісних чашах в центрі міста прикрашають сурфінії.  

Що цікаво, над створенням деяких клумб у центрі Рівного працювали дизайнери, які продумали геометричні візерунки. Одну з таких можна побачити на Театральній площі. Як пояснили у ТЗГ, ще у травні на ній були висаджені колеуси, синя і червона вербена та цинерарії. Тепер же клумба у повному розквіті, і від неї неможливо відірвати очей.  

Сюрприз чекає і на тих, хто полюбляє прогулянки парком Молоді, який рівняни давно прозвали Лебединкою. Адже нещодавно у ставку посеред парку розквітла невелика, але напрочуд гарна "плаваюча клумба" - з водяних лілій. Саджанці німфей комунальники висадили ще минулого року, а тепер рожеві квіти плавають на поверхні. 

Як розповіла журналістам фахівчиня садово-паркового господарства Анна Пихотіна, німфеї - експеримент. Саджанці для міста подарував небайдужий, який багато років розводить водяні лілії. Цього літа квіти добре вкорінилися і розрослися, а водоплаваючи птахи уже їх не зачіпають. Головне, щоб самі рівняни їх не пообривали.

 - Їх висадили ще минулого року. Це наші експериментальні, перші квіти. Обрали цю локацію, бо тут підходять умови - чистіша вода. Торік висадили близько десяти німфей двох сортів. "Атракціон" уже цвіте, невдовзі очікуємо цвітіння "Грейпфруту" , - каже Анна Пихотіна.

Директор департаменту інфраструктури та благоустрою міста Руслан Гудима задоволений роботою працівників ТЗГ. Адже вся ця краса на різнобарвних клумбах - як на землі, так і на воді, результат їхньої щоденної праці. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також