На Костопільщину сьогодні приїдуть похоронні кортежі з двома загиблими на війні воїнами

2813 0

Ми у соцмережах:

На Костопільщину сьогодні приїдуть похоронні кортежі з двома загиблими на війні воїнами

Сьогодні повертаються додому Герої – старший солдат Ігор Вербицький та старший сержант Андрій Шаварський. На жаль, повертаються на щиті... 17 травня оголошено Днем жалоби.

Невимовна скорбота огортає серце, коли з життя йдуть сміливі, сповнені відваги та готові робити все для рідного краю українці.

Андрій Шаварський загинув 11 травня під час виконання військового обов’язку поблизу Донецької області, внаслідок ворожого обстрілу.

Андрій Шаварський народився 1 березня 1976 року в місті Костопіль. Закінчив Костопільську ЗОШ №2 та був випускником Костопільського професійного технічного училища, згодом навчався в Рівненському фаховому коледжі НУБіП України. Працював робітником на різних підприємствах.

18 липня 2023 року Андрія мобілізували на військову службу. Він був старшим сержантом військової частини А7098.

- Добра людина…Андрій дуже любив рибалку та футбол.. Був майстром на всі руки, завжди міг підтримати і знайти спільну мову. Дуже любив дітей. Мав ще багато планів, - розповідає сестра загиблого.

13 травня біля Куп’янська Харківської області загинув 54-річний Ігор Вербицький в результаті ворожого обстрілу під час виконання бойового завдання щодо захисту незалежності України.

Захисник народився 25 травня 1968 року в місті Балаклія, пізніше з сім'єю переїхали до Костополя. Навчався у Костопільському професійно-технічному училищі, де здобув спеціальність електрослюсаря. Останні роки жив у селі Мирному.

Чоловіка призвали на військову службу 14 листопада 2022 року. Старший солдат Ігор Вербицький – стрілець – санітар 1 механізованого батальйону військової частини А1008 .

В Героя залишилися дружина, син та внук.

Сьогодні, 16 травня, жителів Костопільської громади просять віддати шану та належно зустріти Героїв. О 18:00 - в'їзд похоронних кортежів із загиблими Героями Андрієм Шаварським та Ігорем Вербицьким. Маршрут кортежу: вул.Рівненська- вул.Нова - вул.Коперника.

Прощання з Героєм Андрієм Шаварським відбудеться 17 травня:

10:30– заупокійна літія в його домівці. (вул. Коперника 1, квартира 78).

11:00– чин похорону за загиблим Героєм буде звершуватись у соборі святих апостолів Петра і Павла ПЦУ. По завершенню у храмі чину поховання відбудеться піша хода до Майдану Шевченка. Поховають Андрія Шаварського на «Старому» кладовищі м.Костопіль поруч із іншими Воїнами Небесного Легіону.

Прощання з Героєм Ігорем Вербицьким відбудеться 17 травня в селі Мирне.

Нагадаємо, що в День жалоби на території громади буде приспущено Державний Прапор України на будівлях органів державної влади та місцевого самоврядування, підприємств, установ і організацій. Заборонено вмикати розважальну музику в громадському транспорті, магазинах та закладах харчування.

Костопільська міська рада висловлює щирі співчуття родині та близьким людям загиблих. 

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також