На Харківщині загинув працівник СІЗО з Рівненщини, який добровольцем пішов на війну з рашистами

9808 0

Ми у соцмережах:

На Харківщині загинув працівник СІЗО з Рівненщини, який добровольцем пішов на війну з рашистами

Завтра, 18 квітня, рівняни схилять голови у скорботі, проводжаючи в останню земну дорогу Героя-захисника Ігоря Рожанського, який віддав своє життя у боротьбі за Україну...

Ігор Рожанський народився 4 квітня 1971 року у місті Рівне. Закінчив місцеву 15 школу, а потім Рівненську філію “Європейського університету” за спеціальністю “Менеджмент і фінанси”. Працював у Рівненському слідчому ізоляторі Управління пенітенціарної служби України в Рівненській області.

- Ігор дуже любив наших дітей — синові вже 23, а доньці 20. Він був готовий на все заради них. Взагалі у сім’ї надзвичайно добрий, чуйний, чуттєвий, таких іще пошукати треба і не впевнений, що знайдуться, - розповідає дружина Героя Євгенія.

Мирне життя родини, як і тисяч інших, кардинально змінилося із початком повномасштабного вторгнення.

- Ігор був добровольцем. З перших днів відразу пішов у військкомат, аби долучитися до Збройних сил України. Мовчун за природою, він ніколи нічого зайвого ані про роботу, ані про службу не розповідав. Потім пішов служити й наш син. Мені добре врізалися в пам’ять слова Ігоря: “Якщо зі мною щось станеться, треба, щоб ти лишився живий, щоб дівчата не були самі.” Він взагалі дуже шкодував молодих людей, які йшли на війну. Казав, що вони молоді, їм ще жити й жити. Мовляв, він дорослий чоловік, вже багато встиг, а їм жити треба. Я тоді сердилась, просила, щоб він такого не казав, що він мені треба, але Ігор, мабуть, щось відчував... - продовжує розповідь Євгенія.

53-річний солдат Ігор Рожанський загинув 12 квітня внаслідок мінометного обстрілу зі сторони противника на Харківському напрямку.

Прощання із Героєм відбудеться завтра, 18 квітня, о 10.00 на майдані Незалежності у Рівному. Поховають його на кладовищі “Нове”... 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також