На грип ще не хворіють, а от застуда вже «звалила» пів тисячі рівнян

613 0

Ми у соцмережах:

На грип ще не хворіють, а от застуда вже «звалила» пів тисячі рівнян

Лариса ОбуховськаВ аптеках Рівного уже з’явилася перша вакцина від грипу — коштує від 387 гривень. Минулого четверга у приміщенні «Рівнефармації» в центрі Рівного нею щепили 67 осіб. Що чекає нас у цьому сезоні, розповіла Лариса Обуховська, в. о. начальника міського управління охорони здоров’я:

— Епідсезон у нас триває з вересня по березень. Наприклад, за минулий сезон 2022–2023 у нас в громаді було понад 53 тисячі хворих на ГРВІ, серед них 429 випадків саме лабораторно підтвердженого грипу. Станом на сьогодні маємо понад 500 випадків гострих респіраторних захворювань, але поки що не зафіксовано жодного хворого на грип.

За прогнозами ВООЗ, у нас очікується циркулювання чотирьох штамів: A/Victoria, A/Darwin, B/Austria та B/Phuket. Вакцинація від грипу не входить до національного переліку щеплень, тож не є обов’язковою, а лише рекомендованою, і за бажання вакцину можна купити в аптеці за власний кошт. З минулого тижня маємо надходження вакцини «ДжіСі Флю», і очікується надходження «Ваксігрип».

Придбавши в аптеках вакцину, можна зробити щеплення в будь-якому ЦПМСД, де діє кабінет щеплень. За дотримання холодового ланцюга не хвилюйтеся, аптеки надають із собою термоконтейнер, з яким можна прийти на вакцинацію, а потім повернути його. Минулого четверга бригада ЦПМСД «Центральний» виїжджала до аптеки на майдані Незалежності, де робила щеплення тим, хто купив вакцину. Якщо в якогось колективу в громаді є бажання провести таку вакцинацію — звертайтеся.

Олена РАКС.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також