На Чорновола у Рівному якраз прокладають комунікації, - Гудима

1441 0

Ми у соцмережах:

На Чорновола у Рівному якраз прокладають комунікації, - Гудима

Учора міський голова Олександр Третяк розповів, що повне перекриття руху на ділянці вулиці Чорновола, яку нині капітально ремонтують, триватиме, щонайменше, до 24 серпня. Виняток - лише для жителів прилеглих будинків та пацієнтів «чорнобильської» лікарні.

Та чи можливо тимчасово зробити на тій дорозі хоча б реверсивний рух? - цікавляться рівняни. Відповідь на це знає директор міського Департаменту інфраструктури та благоустрою Руслан Гудима:

 - Наразі таких планів немає. Адже є ще цілий ряд робіт, пов'язаних саме з дорогою: обрізка, перекопи ще не всі завершені, ведуться роботи з укладання комунікацій... Тобто, там пересувається будівельна техніка, а цій техніці необхідний простір. Якщо зараз спробувати відкрити на цій ділянці рух транспорту, то доброго з цього нічого не вийде: будівельники не встигатимуть якісно виконувати свою роботу, а водії нарікатимуть, що техніка їм заважає.   

Як розповідають в Департаменті, роботи ідуть швидкими темпами. Зокрема, розширюється проїжджа частина, оновлюється система каналізації - щоб в подальшому уникнути підтоплень на цій території. Адже раніше під час рясних дощів вода часто заливала вулицю Чорновола. Тож тепер подбають не тільки про водовідведення, а й збудують очисну споруду, де ця вода буде фільтруватися. Окрім того, під час капітального ремонту буде замінене дорожнє покриття та побудований тротуар, якого там взагалі не було - все для зручності та безпеки як водіїв, так і пішоходів.

Раніше Руслан Гудима також розповідав, що потреба у перебудові цієї частини Чорновола назріла давно, адже це - одна з найважливіших транспортних артерій міста:

 - Перед будівельниками поставлено завдання якнайшвидше привести дорогу в належний стан, щоб можна було відновити тут рух транспорту. Бо цим напрямком багато людей доїжджає до Рівного. Саме тому ми почали ремонт вулиці Чорновола влітку, бо в цей час діти у школу не ходять, багато людей мають відпустки. Ми розуміємо, що об’їзна дорога у мікрорайоні «На Щасливому» зараз не справляється з навантаженням. Однак і вулиця Чорновола уже не справлялася з тим потоком автомобілів, який є. Цього року на ремонт вулиці Чорновола депутати на сесії уже виділили частину грошей. Загалом ремонт триватиме два роки. Тобто частину грошей депутати передбачили у цьому році, ще частина надійде в наступному. 

Нагадаємо, капремонт цієї дороги виконує будівельна компанія "Будальянс груп" , а його загальна вартість складе майже 98 мільйонів гривень. Згідно умов договору, завершити усі роботи мають до 31 грудня 2024 року.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також