Молодшого сержанта покарали у Костополі за втечу з місця служби

7027 0

Ми у соцмережах:

фото - ілюстративне

Уродженця Хмельниччини мобілізували 2 березня цього року. 8 березня він прибув до військової частини для проходження базової загальновійськової підготовки. Орієнтовно за два місяці після цього, зранку 10 квітня, він самовільно покинув місце служби і проводив час на власний розсуд.

На судовому засіданні, яке відбулося минулого тижня у Костопільському райсуді, чоловік частково визнав провину, хоча переконував, що не мав наміру ухилятись від служби та планує служити далі, повідомляє Zaxid.net.

Водночас четверо свідків з військової частини розповіли, що за деякий час після втечі з чоловіком таки вдалося сконтактувати по телефону. Йому сказали повернутись на службу, але він відповів, що «не має грошей».

Суддя Петро Олійник визнав чоловіка винним у порушенні ч.4 статті 408 Кримінального Кодексу України (самовільне залишення місця служби) та призначив йому п’ять років тюрми. В цей термін йому зарахують час перебування в СІЗО з 13 червня. Окрім цього, підсудного позбавлять звання молодшого сержанта. В судовому засіданні обвинувачений військовик свою вину в інкримінованому йому злочині визнав частково та вказав, що не мав наміру ухилитися від військової служби і хоче служити далі.

Вирок поки не набрав законної сили, обвинувачений може подати апеляцію. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також